avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit pe profit

Am urmatoarea situatie:
O persoana juridica nerezidenta cesioneaza toate titlurile de participare pe care le detine la o companie din Romania. Dobanditorul acestor titluri de participare este o persoana fizica rezidenta din pdv fiscal in Romania.

As dori sa stiu cine are obligatia platii impozitului pe profit...dobanditorul prin retinere la sursa sau sau cel ce instraineaza.

Nu am reusit sa gasesc un temei legal in codul fiscal despre aceasta situatie (CF vorbeste doar de cazul in care platitorul este fie o persoana juridica rezidenta fie o persoana juridica nerezidenta)... sau poate nu m-am uitat eu unde trebuie..:)

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 14:41, 1 August 2008
johndoe25 a scris:

Am urmatoarea situatie:
O persoana juridica nerezidenta cesioneaza toate titlurile de participare pe care le detine la o companie din Romania. Dobanditorul acestor titluri de participare este o persoana fizica rezidenta din pdv fiscal in Romania.

As dori sa stiu cine are obligatia platii impozitului pe profit...dobanditorul prin retinere la sursa sau sau cel ce instraineaza.

Nu am reusit sa gasesc un temei legal in codul fiscal despre aceasta situatie (CF vorbeste doar de cazul in care platitorul este fie o persoana juridica rezidenta fie o persoana juridica nerezidenta)... sau poate nu m-am uitat eu unde trebuie..:)

Multumesc anticipat.

Daca titlurile de participare sunt cesionate, atunci ptatitorul de impozit este dobanditorul prin retinere la sursa;
Daca titlurile de participare ar fi fost vandute, atunci plateste impozitul vanzatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozitului pe diferenta rezultata din valoarea de achizitie si valoarea nominala a partilor sociale ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Este prima intrebare pe acest formu, asa ca sper sa nu fac gafe de proportii. Doresc sa va prezint urmatoarea situatie: Asociatul persoana ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale dumitruvpopescu dumitruvpopescu o firma spaniola este detinatoarea a 100% a partilor sociale intr-o firma romaneasca , firma spaniola doreste sa cesioneze unei persoane fizice romane partile ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare- activitate dependenta cu un nerezident Olteanu Cornelia Olteanu Cornelia Daca o firma din Romania doreste sa incheie un contract de colaborare cu un nerezident ,persoana fizica (nu face parte din UE) pentru prestari servicii.Ce ... (vezi toată discuția)