avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

cesiune parti sociale

o firma spaniola este detinatoarea a 100% a partilor sociale intr-o firma romaneasca , firma spaniola doreste sa cesioneze unei persoane fizice romane partile sociale , la un pret mai mare decat cel de achizitie , intrebarea este daca pentru profitul realizat , firma spaniola , trebuie sa plateasaca impozit pe profit si daca este necesar pentru aceasta desemnarea unui reprezentant fiscal , firma spaniola nefiind rezidenta in romania
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:49, 6 Octombrie 2012
Regula generala este ca pentru definitivarea procedurii de inregistrare a cesiunii, in cazul in care partile sociale s-au vandut cu mai mult decat valoarea nominala stabilita in actul constitutiv, persoana care obtine profit din aceasta vanzare trebuie sa faca dovada ca a platit impozit pe profitul realizat.
Conform art. 13 lit. d) Cod fiscal sunt obligate sa plateasca impozit pe profit "persoanele juridice străine care realizează venituri .... din vânzarea/cesionarea titlurilor de participare deţinute la o persoană juridică română". Conform art. 7 pct. 31 Cod fiscal prin titlu de participare se intelege orice actiune sau parte sociala detinuta intr-o societate.
Cu privire la plata acestui impozit se va face aplicabilitate a prevederilor art. 30 alin. 1,3,4 Cod fiscal. A se vedea in acest sens si normele de aplicare ale art. 30 alin. 4.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aveam la 31 decembrie 2 firme adrnico adrnico Aveam la 31 decembrie 2 firme. Mai pot eu decide legal la 31 Martie care din firme trece pe impozit profit in coditiile in care am cesionat deja una din ele? ... (vezi toată discuția)
Cesiune atiuni catre o persoana juridica mony mony O societate romana pe actiuni cesioneaza toate actiunile sale catre o firma germana, pretul fiind stabilit in Euro. Intrebare: 1. Impozitul de 16% pe care ... (vezi toată discuția)
Tva transfer parti sociale matmih matmih Buna ziua, Am o nelamurire asupra necesitatii includerii TVA in pretul de achizitie a tuturor partilor sociale detinute la o societate. Codul fiscal nu prea ... (vezi toată discuția)