avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

cesiune parti sociale

o firma spaniola este detinatoarea a 100% a partilor sociale intr-o firma romaneasca , firma spaniola doreste sa cesioneze unei persoane fizice romane partile sociale , la un pret mai mare decat cel de achizitie , intrebarea este daca pentru profitul realizat , firma spaniola , trebuie sa plateasaca impozit pe profit si daca este necesar pentru aceasta desemnarea unui reprezentant fiscal , firma spaniola nefiind rezidenta in romania
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:49, 6 Octombrie 2012
Regula generala este ca pentru definitivarea procedurii de inregistrare a cesiunii, in cazul in care partile sociale s-au vandut cu mai mult decat valoarea nominala stabilita in actul constitutiv, persoana care obtine profit din aceasta vanzare trebuie sa faca dovada ca a platit impozit pe profitul realizat.
Conform art. 13 lit. d) Cod fiscal sunt obligate sa plateasca impozit pe profit "persoanele juridice străine care realizează venituri .... din vânzarea/cesionarea titlurilor de participare deţinute la o persoană juridică română". Conform art. 7 pct. 31 Cod fiscal prin titlu de participare se intelege orice actiune sau parte sociala detinuta intr-o societate.
Cu privire la plata acestui impozit se va face aplicabilitate a prevederilor art. 30 alin. 1,3,4 Cod fiscal. A se vedea in acest sens si normele de aplicare ale art. 30 alin. 4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale catre srl georgealex georgealex Buna ziua. Am o societate care \"achizitioneaza\" o parte din cartile sociale ale altei societati. Imi puteti spune care ar fii inregistrarile contabile la ... (vezi toată discuția)
Vanzare a unei parti dintr-un srl loredana501 loredana501 As avea si eu nevoie de cateva info...va rog...Avem un SRL cu 4 asociati dintre care unul este si administrator.Srl-ul are 2 firme in componenta care ... (vezi toată discuția)
Actionar srl bexacamelia bexacamelia sunt actionar intr-un srl cu un procent de 25% nsi doresc sa ies din afacere. Cum mi se calculeaza suma pe care ar trebui sa o primesc si care este modul de ... (vezi toată discuția)