avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile mostenitorului mostenitorului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile mostenitorului mostenitorului

Pe parcursul derularii unui proces civil mostenitorul autorilor decedeaza. Acesta are un fiu, deci este mostenitorul mostenitorului. Fiul poate continua procesul respectiv si ce documente sunt necesare in acest caz? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:40, 2 Iulie 2011
Depinde de proces, teoretic da. Codul de proc.civ. nu limiteaza succesiunea mostenitorilor. Trebuie sa prezentati certif. de deces in instanta si sa solicitati iintroducerea dvs. ca parte.
Bineinteles ca da. Mostenitorul partii litigante decedate se va prezenta in fata instantei si va declara ca autorul sau a decedat prezentand copia certificatului de deces al parintelui sau si va depune o cerere, in scris, de introducere a sa in proces in locul parintelui decedat, situatie in care hotararea ii va fi opozabila si, daca va pierde procesul, va suporta cheltuielile de judecata. ;)
da, poate. trebuie sa prezinte instantei certificatul de nastere, cartea de identitate, un certificat de calitate prin care dovedeste ca are vocatie succesorala si sa solicite introducerea sa in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi autor - comercializare muzica BogdanB85 BogdanB85 Buna seara. Nu stiu daca ma adresez in locul potrivit, dar deocamdata am o intrebare: Ce trebuie sa faca urmasii unui artist decedat ca sa poata beneficia de ... (vezi toată discuția)
Continuare proces în cazull decesului reclamantului Marta Tot Marta Tot În situația în care persoana X, reclamant într-un proces de evacuare, decedează în timpul derulării procesului aflat în faza de fond, ce demersuri ... (vezi toată discuția)
Parat decedat, continuare proces angajat001 angajat001 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie tatal meu a decedat in urma cu aproximativ o luna, fiind in timpul vietii a fost citat intr-un proces cu ... (vezi toată discuția)