avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi autor - Comercializare Muzica
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi autor - Comercializare Muzica

Buna seara. Nu stiu daca ma adresez in locul potrivit, dar deocamdata am o intrebare: Ce trebuie sa faca urmasii unui artist decedat ca sa poata beneficia de drepturile de autor ale parintelui lor, si cum se procedeaza pentru a comercializa muzica acestuia, in tara precum si in strainatate? Banuiesc ca dupa decesul artistului, drepturile de autor le revin lor. In cauza, este vorba despre violonistul Ion Dragoi. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 01:21, 4 Decembrie 2014
Condoleante!

Trebuie dezbatuta succesiunea.
In certificatul de mostenitor eliberat de notar se vor face mentiunile cuvenite.

Ulterior acestui moment mostenitorul isi va intra in drepturi si va putea semna contracte.
Multumesc.

Situatia este putin cam complicata, dupa cum urmeaza:
Ion Dragoi a avut un fiu si o fiica.
Fiul a decedat, dar are 2 copii cu doua sotii diferite, ambii majori si plecati in strainatate.
Fiica este in viata si are o fiica.
Drepturile revin mostenitoarea directe (fiica) sau si nepotilor (cei doi mentionati)?
Pentru a fi dezbatuta succesiunea este nevoie de prezenta tuturor, sau doar a urmasului direct (fiica, prezentand si un certificat de deces al fratelui)?
Trebuie citate (si chemate la dezbaterea mostenirii, implicit) toate persoanele care au drept de mostenire. Daca nu mai au un domiciliu cunoscut in Romania se face citarea prin publicitate (procedura e mai anevoioasa, oricum veti avea nevoie de avocat).
Nepotii au fiecare drept (teoretic) la 25% din mostenire fiecare iar fiica in viata la 50%.
Dezbaterea se poate face amiabil prin notariat dar e necesara prezenta tuturor personal ori prin imputernicit (cu procura speciala), sau prin intermediul instantei (cand partile nu se inteleg sau nu se prezinta pentru succesiune).

Si inca o complicatie: nepotii nu pot intra direct in posesia mostenirii, ci teoretic tatal lor defunct este cel care "beneficiaza" de ea. Ei vor trebui, la randul lor, sa isi dezbata mostenirea dupa tatal defunct, printr-un alt litigiu (sau mediere, cine stie....)

Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
adema1980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire goghiu goghiu Buna ziua, A s dori sa ma lamuriti in legatura cu dezbaterea mostenirii, ce documente sunt necesare si care sunt costurile cu aproximatie a acestei ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la drepturi succesorale bocca61 bocca61 sunt Marian. tatal meu Constantin este decedat. bunicul meu Petre este decedat si in urma dezbaterii succesiunii a fost emis titlul de proprietate asupra ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie doru58 doru58 Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)