avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua,
A s dori sa ma lamuriti in legatura cu dezbaterea mostenirii, ce documente sunt necesare si care sunt costurile cu aproximatie a acestei actiuni.
In primul rand mentionez ca titularul a decedat in urma cu 2 ani si 4 luni, sotia lui traieste, in urma casatoriei lor ei au un singur urmas , care e casatorit si au un singur urmas. Sotia decedatului e in varsta si ar dori sa faca sa fie in regula pentru fiica ei si nepot. Sper sa fi fost destul concis. Astept si multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: anamaria01 , utilizator 12:29, 6 Iunie 2011
Costurile nu pot fi stabilite decat de notarul public unde a avut defunctul ultimul domiciliu, intrucat noi nu cunoastem din ce este formata masa succesorala pentru a putea stabili taxele si onorariul.
mostenirea se va imparti intre sotia supravietuitoare si fiica lor. cat traieste fiica, nepotul nu are legatura cu succesiunea dupa bunici.
daca fiica mai poate astepta, va dezbate succesiunea dupa amandoi parintii
Pentru dezbaterea mostenirii va sunt necesare actele de proprietate ale bunurilor care se mostenesc si actele de stare civila ale mostenitorilor. Din masa succesorala, o cota de 1/4 revine sotiei si o cota de 3/4 revine copiilor (fiicei, in cazul de fata). Nepotul nu participa la mostenire. Pentru taxe trebuie sa va adresati notarului public, veti avea de platit si impozit de 1% din masa succesorala intrucat au trecut 2 ani de la deces.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca dezbateti succesiunea dupa moartea ambilor parinti pe certificatul de mostenitor notarul va trebui sa treaca dezbaterea a doau succesiuni concomitent... Ideea este ca ar fi mai prudent sa le faceti pe ambele odata din punct de vedere financiar... Totusi de veti vrea sa urmati calea deschiderii succesiunii acum, pe langa actele de proprietate ale tuturor imobilelor precum si alte acte din care să reiasă ca tatal dvs mai avea bunuri ce pot face obiectul succesiunii s-ar putea ca notarul sa va ceara si aducerea unui martor care sa declare in scris situatia juridica reala (fapt prevazut in legea notarilor publici)...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Stef_74 Stef_74 Bună ziua,nepoții pot participa in calitate de moștenitori,la succesiunea bunicilor,dacă părinții sunt decedați,dar nu au făcut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Sucesiune-mostenire. GMarin GMarin Buna ziua, Doresc o lamurire privind impartirea unei mosteniri. Am sa incerc sa fiu cit mai concis si explicit. Schema ar fi: Parinti care au 2 copii si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire leonardy44 leonardy44 Buna seara! care sunt cotele de impartire din punct de vederere legal in urmatoare situatie: -proprietarii de teren agricol au decedat; -nu s a facut ... (vezi toată discuția)