avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sucesiune-mostenire.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sucesiune-mostenire.

Buna ziua,
Doresc o lamurire privind impartirea unei mosteniri. Am sa incerc sa fiu cit mai concis si explicit.
Schema ar fi:
Parinti care au 2 copii si fiecare din acestia are cite un copil (pe care il voi numi nepot). Unul din copii decedeaza. Dupa aprox. 2 ani decedeaza si unul din parinti. Au trecut 14 ani si nu am dezbatut succesiunea (eu sunt copilul care a ramas in viata). Daca dezbat succesiunea acum cine si cit are dreptul sa mostenesca din ceea ce are parintele ramas in viata ?
Cumnata mea (nora tatalui ramas in viata) are dreptul sa mosteneasca ceva daca fiica ei este majora, casatorita si are si ea un copil ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: GMarin , utilizator 12:06, 22 Februarie 2014
sa inteleg ca unul din bunici este in viata si unul traieste, mai traieste unul dintre copii bunicilor, iar celalalt copil este decedat si are la randul lui un copil, drept la mostenire pe partea bunicului decedat are sotia( bunica), copilul supravietuitor si nepotul din partea copilului decedat, trebuiesc dezbatute succesiunile dupa bunic si frate.
Nora nu are drept la mostenire, partea tatalui ii revine in intregime fiicei majore
Multumesc pentru raspunsuri. In aceste condittii nu o sa fac dezbaterea mostenirii decit dupa decesul si celui de-al doilea bunic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nora la succesiune valentinstate valentinstate buna ziua bunicii mei au decedat .au avut doar un copil pe tatal meu care la rindul sau a decedat lasind in urma 2 copii si sotia . intrebarea mea e ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara testament ContSters91464 ContSters91464 Cazul de fata e destul de complicat pt mine si incerc sa-l descriu cat mai clar. O doamna singura, in varsta, cu doi copii(fete). Una din fiice decedeaza, ... (vezi toată discuția)
Bunica a murit acum 24 de ani.a avut 3 baieti. unul a decedat ... AnaMiki AnaMiki Bunica a murit acum 24 de ani.A avut 3 baieti.Unul a decedat inaintea ei.El a avut 1 baiat care a d3cdat acum 5 ani si nu a fost casatorit si nu are ... (vezi toată discuția)