avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declaratie de renuntare la drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declaratie de renuntare la drepturi succesorale

sunt Marian.
tatal meu Constantin este decedat.
bunicul meu Petre este decedat si in urma dezbaterii succesiunii a fost emis titlul de proprietate asupra unui teren agricol mare pe care sunt trecuti cei 3 copii ai lui, printre care si tatal meu Constantin.
am renuntat la drepturile de proprietate care imi revin in urma decesului tatalui meu Constantin, drepturi pe care le avea conform titlului de proprietate emis dupa dezbatere succesiunii la decesul bunicului meu Petre.
INTREBARE:
aceasta declaratie de renuntare duce automat la renuntarea la toata averea tatalui meu Constantin sau numai a drepturilor din acel titlu de proprietate?
Cel mai recent răspuns: bocca61 , utilizator 21:11, 28 Ianuarie 2016
Ati declarat la notar ca renuntati la mostenirea dupa tata ? Inseamna ca ati renuntat la tot, nu se poate renunta doar la un bun.
Ce ati declarat exact si in ce context ?
E posibil să acceptaţi moştenirea după tata şi să renunţaţi la moştenirea bunicului.
Dacă însă aţi renunţat la moştenirea după tatăl dv, aţi renunţat şi la cota parte care revenea tatălui dv în urma moştenirii după defunctul bunic.
singurul in viata dintre fratii tatalui meu, Dobre, trecut in titlul de proprietate, a vrut ca tot terenul sa fie pe numele lui, drept pentru care urmasii fratelui tatalui meu, Ion-decedat, trecut in titlul de proprietate, acestia fiind Vasile si Eleonora, au renuntat prin declaratie la notariat la drepturile lor, eu la fel, iar fratele meu s-a prezentat in fata altui notar si a renuntat, in asa fel incat singurul ramas si care a mostenit totul a fost unchiul meu Dobre. Numai ca in acel birou notarial, s-a incheiat si succesiunea totala pentru averea tatalui meu, cu toate ca eu nu invocasem in declaratia mea de renuntare decat numai titlul de proprietate pe care erau trecuti tatal meu Constantin, si fratii lui Dobre si Ion.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune cezar2011 cezar2011 Buna ziua, Bunicul meu a murit acum 8 ani. Nu s-a facut succesiunea dupa ce a murit. De la decesul bunicii a trecut o luna. Bunicii au cinci copii din care ... (vezi toată discuția)
Drept civil. mostenire! completare succesiune nicujexul nicujexul Buna ziua! Intrebare: Dupa decesul tatalui, la dezbaterea succesiunii, toti cei 4 copii au renuntat in favoarea mamei pt locuinta ce forma masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pământul primit de bunici prin legea 18 din 1991 , face parte din moștenire prin testament? ticavol ticavol Bunicii, înainte de deces, au făcut in anul 1986,testament pe numele tatălui meu, iar frații tatălui meu au renunțat la moștenire prin declarație ... (vezi toată discuția)