avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit pt ce perioada calculam impozitul pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

pt ce perioada calculam impozitul pe profit

Pt ce perioada trebuie sa declar impozit acum in iulie 2011:
1. pentru perioada aprilie-iunie unde imi iese un profit de plata de 2100 lei sau
2. pentru perioada ianuarie-iunie unde iese un impozit pe profit de 556 lei?
Sunt un dubii, cum este corect sa declar?

Avem un contract cu o sc unde ne factureaza lunar un comision din vanzarile ei (o parte din adaosul lor comercial) cum inregistrez eu acest comision intermediar? In contul 704 l-am inregistrat pana acum, este corect?Ceea ce facturam noi care ea acelasi comision inregistrez pe 622. Este bine? Va rog ajutati-ma
:Onu prea e clar ce vreti sa spuneti..
la trim 1 ce ati avut?profit..pierdere?ati platit imp. pe profit
Acum calculati ce profit va iese la 30.06 .2011 x16% = impoz.pe profit de plata,daca ati avut platit ceva la trim 1 scadeti cit ati platit si va ramine de plata la trim.2
Declarati doar diferenta,pentru ca la trim 1 ati declarat deja o suma.Va verificati
sa fie egale RC al ct.441 cu RD al ct.691,iar sodul cred. al ct.441 din balanta la 30.06 il aveti de plata.
in primul trimestru am iesit pe pierdere, am declarat 0 lei si acum nu stiu cum sa calculez 01.01-30.06 556 lei sau 01.04.-30.06. 2100 lei ????, va multumesc frumos
Deci calculati pe toata perioada 01.01.---30.06.2011.
Daca va da un profit brut, aplicati cota de impozit de 16% si acesta va fi de plata(pentru ca la primul trimestru ati fost pe pierdere si deci nu ati platit nimic).
Daca va da pierdere, atunci nu aveti nici acum nimic de plata.
Din exemplul dat mai sus, rezulta ca aveti de plata 556 lei.
De ce spuneti ca acel comision pentru care ei va factureaza lunar e intermediar? Si apoi nu prea inteleg cum e cu acel comision, facturati si dumneavoastra(de aici rezulta venit in 704), va factureaza si ei? Trebuie sa detaliati mai bine afacerea. Dumneavostra de ce le mai platiti lor sau de ce va platesc ei?:-/
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
george-neagu, moderator
@denisa2011 a scris:
Avem un contract cu o sc unde ne factureaza lunar un comision din vanzarile ei (o parte din adaosul lor comercial) cum inregistrez eu acest comision intermediar? In contul 704 l-am inregistrat pana acum, este corect?Ceea ce facturam noi care ea acelasi comision inregistrez pe 622. Este bine? Va rog ajutati-ma

Nu am inteles foarte bine ceea ce vreti sa spuneti aici. O societate va factureaza un comision...Dvs, refacturati comisionul? Incercati sa reformulati,:)

Contul 622 nu are ce cauta in acea inregistrare contabila, dupa parerea mea. Reprezinta cheltuieli privind comisioanele si onorariile.

Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta cheltuielilor reprezentand comisioanele datorate pentru cumpararea sau vanzarea titlurilor de valoare imobilizate sau a celor de plasament, comisioanele de intermediere, onorariile de consiliere, contencios, expertizare, precum si a altor cheltuieli similare.

Care este varianta cu care il asimilati cand inregistrati in acest cont?

Exista un contract, din ceea ce factureaza clientului ne da un comision de intermediere (asa scrie in contract) de 25% din adaosul pe care l-au facturat clientului, acelasi lucru facem si noi, din adaosul pe care il aplicam le facturam lor 25% din el (din castigul nostru), e cam ciudat, si nu stim cum sa inregistrez aceste comisioane cand ne factureaza ei pe contul 622?si cand facturam noi 704?credeti ca este corect.eu facturam 628 si 704 si cineva mi-a sp ca nu este corect ca nu ar intra la cifra de afaceri.Sunt in dubii Astept sfaturi

Alte discuții în legătură

Impozit profit trim 2 2010, confirmare mod calcul Doina B Doina B Stiu ca este ... inca o intrebare despre impozitul pe profit, dar vreau sa ma asigur ca lucrez corect, de aceea apelez la dvs. inca o data: Asadar: TOTAL ... (vezi toată discuția)
Impozit profit gabi.b gabi.b Cum calculez impozitul pe profit la trim. III 2010? In trim I si II societatea a fost pe pierdere si am platit impozitul minim de 1625 lei/trim. La trim III ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 cu probleme mihadoro07 mihadoro07 Buna seara, am si eu o problema. In anul 2010 primele 3 trimestre am depus decl 100 cu imp forfetar. In ultimul trimestru nu am mai depus decl. 100. Acum cand ... (vezi toată discuția)