avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asigurari pentru angajati ???????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asigurari pentru angajati ???????

imi spuneti, va rog, care sunt asigurarile de care beneficiaza angajatii romani care lucreaza intr-o alta tara membru al Uniunii Europene? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 4 Iulie 2011
Acestea sunt aratate in reglementarea cadru Regulamentul 1408/72 si difera de la un stata membru la altul
destul de ambiguu, dar multumesc...
Cetatenii romani care lucreaza in strainatate si carora nu le sunt aplicabile prevederile Legii nr.156/2000 beneficiaza de masuri speciale de protectie, stabilite prin legile romane si straine sau prin tratate si conventii internationale la care Romania este parte, daca se afla in urmatoarele situatii:
a) sunt angajatii unor institutii publice straine care sunt organizate si functioneaza pe teritoriul altui stat decat Romania;
b) sunt angajatii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si reprezentantelor comerciale romane;
c) sunt angajatii unor organizatii internationale cu sediul pe teritoriul altui stat decat Romania;
d) sunt angajatii unor societati comerciale, persoane juridice romane sau straine, care efectueaza activitati de transport international.

Angajatii romani beneficiaza de asigurare medicala similar cu cea a cetatenilor din tara primitoare.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea de pe vase de croaziera hukviorel2005 hukviorel2005 Buna ziua, In perioada 2004-2006 am lucrat pe vase de croaziera si anoume la firma Princess Cruises. Doresc sa stiu si eu daca ma poate ajuta cineva cu o ... (vezi toată discuția)
Vechime realizata in strainatate cu carte de munca lidia31 lidia31 Sotul meu a lucrat in strainatate cu carte de munca 10 ani . La revenirea in tara s-a angajat, prin concurs, in cadrul unui inspectorat, care apartine de ... (vezi toată discuția)
Angajatii ambasadei manolachealex manolachealex Angajatii abasadei si familiile lor beneficiaza de imunitate de jurisdictie? (vezi toată discuția)