avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog un sfat pt. partaj!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog un sfat pt. partaj!

buna ziua! am o sora care este la un pas de divort. din casatorie au 3 minori.
referitor la partaj: sora mea cu sotul ei au doua firme, una este a sotului dinaintea casatoriei si una este din timpul casatoriei lor. pentru firma pe care o are dinaintea casatoriei, au fost achizitionate niste autoturisme pe numele firmei.
pe numele celei de-a doua firme-cea din timpul casatoriei, au fost achizitionate 3 apartamente. mai au si alte bunuri comune care se vor imparti ca atare.
va rog mult, sa ne lamuriti: cum se vor imparti firmele intre soti, cum se vor imparti bunurile amintite-luate pe numele firmelor si cum se vor imparti creditele facute de cei doi soti???

va multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:07, 4 August 2008
O prima intrebare e: ce spun sotii? ei cum doresc sa imparta bunurile acumulate impreuna?? Ideal ar fi ca ei sa stabileasca, de comun acord, ce bunuri revin fiecaruia si partajul ar fi civilizat, usor de rezolvat , fara sa treaca mult timp si sa se avanseze suma considerabile de bani si de o parte si de alta.
Daca nu e aplicabila varianta tocmai enuntata, atunci va incepe lupta: se vor administra acte, se vor audia martori, se vor face exepertize. Functie de contributia fiecarui sot, se va stabili ce revine fiecaruia. Despre firma infiintata inainte de casatorie, sotia poate avea doar un drept de creanta asupra eventualelor sume avansate in vederea functionarii acesteia sau achizitionarii de bunuri.
Aş vrea să fac o precizare: Bunurile societăţilor comerciale in care sotul dvs. are calitatea de asociat se afla in patrimoniul firmei ca persoana juridica si nu in proprietatea sotului ca persoana fizica, motiv pentru care aceste bunuri nu pot forma obiectul procesului de partaj intre soti.
Eventual, v-aţi putea prevala de împrejurarea că anumite bunuri aflate în proprietatea societăţilor au fost dobândite din banii ambilor soţi, sens în care aţi putea solicita c/val. în bani a bunurilor respective.
Av.Eva Cărbunaru
goldfish a scris:

buna ziua! am o sora care este la un pas de divort. din casatorie au 3 minori.
referitor la partaj: sora mea cu sotul ei au doua firme, una este a sotului dinaintea casatoriei si una este din timpul casatoriei lor. pentru firma pe care o are dinaintea casatoriei, au fost achizitionate niste autoturisme pe numele firmei.
pe numele celei de-a doua firme-cea din timpul casatoriei, au fost achizitionate 3 apartamente. mai au si alte bunuri comune care se vor imparti ca atare.
va rog mult, sa ne lamuriti: cum se vor imparti firmele intre soti, cum se vor imparti bunurile amintite-luate pe numele firmelor si cum se vor imparti creditele facute de cei doi soti???
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

:((:((:((
Situatia surorii dvs este suficint de complicata cat sa aiba emotii serioase in caz de proces.
Cu bunurile aflate in patrimoniul firmei va avea probleme serioase.Vedeti ce a scris mai sus si av Eva Carbunaru.
Procesul daca se va deschide va fi foarte complex si sotul ei ar avea prima sansa.
Dar cu in justitia nu se stie niciodata ce iese, este bine sa ne dati mai multe amanunte.:)
Daca are dreptate poate obtine castig de cauza.
;)
avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Luni, 4 August 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj in urma divortului Raz2k Raz2k Doresc sa ma casatoresc, iar parintii mei mi-au oferit jumatate din suma de bani necesara achizitionarii unui apartament, urmand sa fac credit ipotecar doar pe ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj ice21 ice21 Buna ziua! Ma numesc Luca si va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. M-am casatorit civil in Italia in noiembrie 2004 cu o persoana de cetatenie ro. In 2006 ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters344083 ContSters344083 Din pacate am ajuns unde nu as fi vrut niciodata.Casa este pe numele sotiei luata de parinti ei....dupa 7 ani de convietuire am ceva drepturi la partaj? Sau ... (vezi toată discuția)