avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in urma divortului

Doresc sa ma casatoresc, iar parintii mei mi-au oferit jumatate din suma de bani necesara achizitionarii unui apartament, urmand sa fac credit ipotecar doar pe numele meu, platibil in urmatorii 7 ani. Daca in urma unui eventual divort ,din vina unuia dintre soti, sotia mea are vreun drept la acest imobil?
Ma intereseaza sa stiu daca are vreun drept atat la banii primiti prin virament bancar pentru casa ca si avans ,de la parintii mei, cat si banii platiti exclusiv de mine prin credit ipotecar in urmatorii ani, in care voi fi casatorit cu aceasta.
Daca apare si un copil ce se intampla cu casa, ce drepturi mai am eu si ce drepturi are sotia, eventual minorul?
Va rog respectuos sa ma sfatuiti cum e bine sa fac atat cu banii primiti de parinti, cat si cu casa pe care o voi plati prin credit ipotecar in timpul casatoriei, exclusiv de mine.Multumesc anticpat!
Cel mai recent răspuns: Raz2k , utilizator 20:10, 19 Noiembrie 2016
Daca va casatoriti dupa achizitionarea unui apartament in rate ,sotia va avea un drept de creanta de 1/2 din ratele pe care le veti achita in timpul casatoriei, nu asupra avansului si a ceea ce s-a achitat anterior casatoriei . E bine sa incheiati un contract matrimonial ,notarial asupra bunurilor inainte de casatorie daca vreti sa nu aiba nici un drept.
Nu se plateste in functie de veniturile fiecaruia, pentru ca ea are de 4 ori mai mic salariul decat mine? Multumesc!
Nu are relevanta ce venituri realizeaza fiecare . Sotia poate fi chiar casnica , beneficiaza de aceleasi drepturi .Totusi mai puteti lua in calcul un artificiu :
Cumparati apartamentul pe numele parintilor dvs., daca banii provin in buna parte de la ei , si eventual platiti dvs. ratele ramase, in numele lor , iar ulterior parintii va pot face donatie catre dvs. exclusiv pentru acel apartament. Daca ulterior se ajunge la divort , bunurile provenite din donatie de la parintii dvs. nu intra la partaj .E doar o idee .
Va multumesc, cu respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie bani georgica3591 georgica3591 Inainte de casatoria cu fiica mea, ginerele meu a cumparat un apartament in totalitate cu credit de la banca. In momentul casatoriei cu fiica mea avea avea ... (vezi toată discuția)
Cum se dasfasoara partajul unui imobil cu credit Aaaabb Aaaabb Buna seara, casatorit in 2007 si divorțat in 2011, cu copii minori, fata la mine baiatul la ea.Dupa divort ea a plecat in strainatate.Dupa casatorie tot in ... (vezi toată discuția)
"contract prenuptial" ? mustang mustang Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi: Sunt necasatorit; am un apartament cumparat in urma cu 1 an, avans + credit pe 30 ani. Mai am un teren ... (vezi toată discuția)