avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum pot afla daca s-a facut recurs?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum pot afla daca s-a facut recurs?

Buna ziua!
Daca ma poate ajuta cineva ,problema arata cam asa:
Am actionat in judecata prefectura vrancea pentru recuperarea taxei de prima inmatriculate si am castigat!
Cel putin asa am primit scris acasa acum cca 2 luni de zile.
Actiunea s-a realizat la Tribunalul Vrancea, de unde am primit hartia mai sus mentionata. Tot in acea hartie scria ca in termen de 15 zile se poate face recurs.
Problemele sunt urmatoarele:
Ce-i de facut acum? Hartia primita nu avea nici o stampila si nici o semnatura
Cum pot afla daca s-a facut recurs sau nu?
De unde pot ridica actele justificative cu care pot merge la finante pentru a cere restituirea efectiva a banilor?
Va multumesc anicipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:44, 3 Iulie 2011
Dintr-o experienta similara,dar pt inscrierea unui auto fara taxa,actiunea facandu-se prin judecatoria de contencios adminstrativ si cu recurs la curtea de apel(din partea prefecturii),va pot spune urmatoarele:
-informatiile ,legate de stadiul dosarului le gasiti la Arhiva Tribunalului(cel mai sigur si cu detalii sa va lamureasca) si pe site-ul Ministerului de Justitie :
[ link extern ] :
In cazul,neintentarii recursului a partii adverse si anume Prefectura(ceea ce nu prea cred ...va spun ca sunt din Focsani si castigarea cauzei s-a dat pe data de 16.09.2010 si comunicarea pt recurs a venit pe data de 29.10.2010,cu termen la data de 25.01.2011...doar sa aveti noroc,prin faptul k au intrat in vacanta cei de la prefectura.....sa dea Dumnezeu sa nu fie asa!....:worthy:),mergeti cu sentinta civila la tribunal-arhiva,pt legalizare(cu timbru in valoare de 15-30bani...nu mai stiu) si apoi la Finante pt a face demersul de recuperare a banilor.Succes!...:thumbup:
Mergeti la arhiva Tribunalului si intrebati daca in dosarul civil nr. .......... (il gasiti in antetul hotararii) s-a declarat recurs. Daca raspunsul este DA, atunci mergeti acasa si asteptati citatia si motivele de recurs ale intimatei pe care le veti primi de la Curtea de Apel. Daca raspunsul este nu, fiind depasit de mult termenul de recurs, veti investi hotararea cu formula definitiva si irevocabila (si executorie, dupa caz), dupa care mergeti la locul in care ati platit taxa, cu o copie de pe hotararea investita si depuneti o cerere de restituire a taxei achitate.
Succes! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces castigat irevocabil - cum pun in executare hotararea judecatoreasca? matyz20 matyz20 Buna seara! In data de 18-10-2011 CA Galati a respins ca fiind nefondat, recursul facut de Prefectura Vrancea, in urma procesului castigat de mine la ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa verific daca s-au depus motivele de recurs? goponel goponel Am avut un proces cu finantele pentru restitiurea taxei de poluare. Procesul a avut loc pe 21 mai la Braila, si am avut castig. Pana la ora aceasta nu am ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privindcompetentanta instantei - speta etta etta Am o problema si nu stiu exact cum sa procedez. Am formulat cerere de chemare in judecata impotriva unui debitor in data de 12.02.2008 in temeiul art.51 ... (vezi toată discuția)