avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces castigat irevocabil - cum pun in executare ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces castigat irevocabil - cum pun in executare hotararea judecatoreasca?

Buna seara!
In data de 18-10-2011 CA Galati a respins ca fiind nefondat, recursul facut de Prefectura Vrancea, in urma procesului castigat de mine la Tribunalul Focsani pentru recuperera taxei auto platita in iulie 2010 pentru o masina adusa din strainanate.
Nu am primit inca hotatarea dar as dori sa stiu ce trebuie facut mai departe in vederea recuperarii efective a banilor. unde trebuie sa ma duc si ce trebuie sa fac? Se restituie banii?? In cat timp?

Va multumesc anticipat!
Cu stima, Ionut.
Cel mai recent răspuns: matyz20 , utilizator 20:50, 31 Octombrie 2011
Avand in vedere ca recursul este ultima cale de atac, hotararea pronuntata nu se mai comunica.

Va trebui sa mergeti la arhiva instantei si sa solicitati o copie legalizata dupa hotarare.

Apoi mergeti la instanta unde s-a judecat fondul si investiti cu titlu executoriu hotararea pronuntata; apelati apoi la un executor judecatoresc pentru a o pune in aplicare.
Sa inteleg ca se poate esecuta silit statul si deci, in mod sigur am sa-mi recuperez banii.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla daca s-a facut recurs? matyz20 matyz20 Buna ziua! Daca ma poate ajuta cineva ,problema arata cam asa: Am actionat in judecata prefectura vrancea pentru recuperarea taxei de prima inmatriculate si ... (vezi toată discuția)
Recurs procuror cernatelena1989 cernatelena1989 Buna ziua ! In urma unei cereri de eliberare sub control judiciar aceasta a fost aprobata in instanta de judecator. Se mai poate face recurs de cineva ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privindcompetentanta instantei - speta etta etta Am o problema si nu stiu exact cum sa procedez. Am formulat cerere de chemare in judecata impotriva unui debitor in data de 12.02.2008 in temeiul art.51 ... (vezi toată discuția)