avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... marire salariala anual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

marire salariala anual

Buna ziua, in multinationala la care lucrez se fac evaluari anuale ce dul la cresteri salariale. Acum 2 ani fiind in medicalul de dupa sarcina (cu o luna inainte de CIC, deci cu contract valabil), chiar daca evaluarea mea a fost excelenta, in locul meu fiind angajate 2 persoane, marirea nu mi s-a acordat (bineinteles ca ceilalti angajati au promit-o). Va intreb daca am vreun drept legal pentru a cere acesta marire. Ma simt lezata pentru faptul ca s-a profitat de nasterea mea, am cerut angajatorului sa repare aceasta greseala dar am fost refuzata spunandu-mi-se ca voi primi marirea la urmatoarea evaluare.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 15:53, 3 Iulie 2011
Marirea de salar nu este un drept instituit prin lege. Este o urmare a negocierilor intre angajator si angajat/sindicate.
Daca sindicatele negociaza o marire de salar cu mai multi angajatori, atunci toti membri sindicatelor de la respectivii angajatori beneficiaza de marirea negociata.
Daca angajatorul nu a participat la negocieri, nu este obligat sa acorde mariri de salar.
Daca angajatorul trateaza individual cu angajatii atunci poate sa acorde maririle de salar celor cu care a negociat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca Vladimir03 Vladimir03 Am o intrebare legat de urmatoarea speta: Sindicatul si Administratia negociaza noul CCM+cresteri salariale. La nivel de cresteri salariale se convine: - ... (vezi toată discuția)
Reducere salarii , legal??? Monica H. Monica H. o societate privata, poate dispune reducerea salariilor mai mari de 1500 lei cu 5-10%???? in ce baza? este legal?? atat timp cat la nivel de societate exista ... (vezi toată discuția)