avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furturi repetate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furturi repetate

Va rog ajutati-ma cu o informatie privind un modul in cate pot sa-mi apar proprietatea,avand in vedere ca stiu hotul (Il stie si politia), are dosare nenumarate, dar instanta nu-l cansidera pericol,asa ca hotul nu se mai jeneaza vine si noaptea si ziua,conteaza pe viteza de reactie (fuga) si ne sfideasa pe toti, ma intereseaza pasi(avizele si legea) pe care trebuie sa-i fac sa-mi izolez proprietata cu curent electric (celelalte metode : camere,alarma sunt inutile),stiu ca trbuie sa pun afise, sa nu pun pe gardul exterior,dar asi vrea sa stiu exact prevederea legala.Va multumesc mult pentru orice informatie!
Cel mai recent răspuns: gif , utilizator 17:00, 25 Iulie 2011
Vedeti ca nu puteti sa puneti curent electric.
Daca moare hotul veti fi acuzat de omor.
Lasati ideea aceasta cu gardul electric, pentru ca nu aveti aceasta posibilitate din punct de vedere legal, pentru ca, asa cum spune si distinsul coleg mai sus, veti fi acuzat de omor, in cazul in care hotul se electrocuteaza si moare. Totodata, pot aparea si alte lucruri neasteptate si cine stie ce se poate intampla, in cazul in care se joaca vreun copil pe langa acel gard si il atinge. Sfatul meu este sa va puneti un sistem de alarma puternic, de la o firma de protectie si paza si un sistem de camere de supraveghere (daca nu real, macar fals) si, daca nu este un impediment, un caine de paza. Astfel, va asigur ca nu va mai avea curaj sa se apropie acel hot, oricat de "priceput" ar fi. Cu stima.
Nu puteti folosi curentul electric , acesta putand pune in pericol viata unor persoane nevinovate , da neatente , inclusiv a unor minori.
Aveti posibilitatile:
1/angajare unei firme de paza pentru paza fixica a perimetrului sau/si supraveghere electronica
2/montarea unui sistem propriu de protectie si supraveghere
Va multumesc pentru rasunsuri dar nu ma ajuta,m-am gandit deja la variantele oferite si nu sunt viabile,daca prezenta noastra nu-l impresioneaza cum l-ar impresiona ,camerele ,firma de paza(care ar ajunge oricum prea tarziu).Locul unde vreau sa pun curent este undeva in spate la o intrare secundara,la distanta mare de gardul exterior (din lemn).
Sa pun altfel intrebarea: in cazul in care il informez( cu martori) pe hot ca am pus curent,e omor sau sinucidere?
Sfatul meu ar fi sa adresati o cerere in scris catre inspectoratul de politie de care apartineti si la sectia de politie si sa cereti un raspuns oficial in scris.
In acest fel veti putea sa va lamuriti pe deplin.
Va inteleg supararea dar riscati sa ajungeti la inchisoare...
Marea problema in ceea ce va priveste este aceea ca nu este vorba de o legitima aparare.
Dvs. stiti ca aveti dreptul de a va apara proprietatea dar neaflandu-va in legitima aparare veti atrage incidenta legii penale pentru omor...daca nu veti face ce v-am spus pentru a va lamuri.
Puteti apela la serviciile unui avocat care sa va redacteze cererea catre politie sau doar sa incercati sa consultati verbal un avocat pentru a va explica clar ce si cum.
Aveti insa grija ca avocatul sa aiba timp sa va explice...deoarece dureaza mai mult de 5 minute...

Alte discuții în legătură

Ce raspundere am eu daca hotul care fura de la mine moare curentat pe proprietatea mea? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Am o proprietate formata din casa, garaj si gradina, situate intr-o zona unde exista multi oameni fara serviciu. Eu nu locuiesc acolo. Saptamana trecuta mi s-a ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa flocanelu flocanelu O persoana si-a ingradit locul unde pastea 2 vaci cu gard electric prin impulsuri de curent autorizat si cu sarma ghimpata. Dar vacile rupea gardul electric si ... (vezi toată discuția)
Ami violeaza proprietatea foaie verde foaie verde Vecinul din provincie unde am o proprietate pe care o vad cam la doua luni si unde in prezent nu sta nimeni,sare gardul sau il deschide fortat facind loc ... (vezi toată discuția)