O persoana si-a ingradit locul unde pastea 2 vaci cu gard electric prin impulsuri de curent autorizat si cu sarma ghimpata. Dar vacile rupea gardul electric si sarma ghimpata si ieseau afara din locul de pasunat. Un vecin, i-a spus propietarului sa bage sarma de la gard in priza la 220v ca asa face si el iar vacile nu o sa mai rupa gardul ca se curenteaza si se sperie. Dupa circa 2 zile o alta vecina care are un handicap grav de nevazator si cu insotitor, a fost scapata de sub supraveghere si s-a dus la locul unde se afla gardul punand mana pe firul de curent fapt pentru care s-a electrocutat decedand la locul faptei fiind gasita de alte persoane dupa circa 2 ore. Fac mentiunea ca propietarul gardului electric a anuntat vecinii ca a pus curent 220v pe sirma dar nu a pus placute avertizoare.
Invinuitul in cauza poate beneficia de circumstante atenuante avana in vedere ca decedata era nevazatoare si scapata de sub supraveghere ? Poate obtine o condamnare cu suspendare avand in vedere ca este unic intretinator al familiei sale, sotia cu handicap gr II iar cei doi copii minori de 1 an respectiv 3 ani au probleme si ei cu handicapul iar invinuitul nu a avut nici o abatere penala.
Va scriu acestea pentru ca invinuitul i-mi este fin iar in acest moment este retinut pentru 24 de ore urmand cred propunerea pentru arestare preventiva.
Va multumesc.
Este greu de dat un raspuns cert, depinde de cum va sti avocatul sa prezinte situatia de fapt si sa convinga judecatorul,in opinia mea erau necesare si placute avertizoare, eventual si senzor de miscare cu avertizare sonora ptr.astfel de cazuri.
Motivele invocate nu pot constitui circumstante atenuante.
Fapta a fost premeditata, nu a fost un accident.
Chiar daca proprietarul a anuntat vecinii acesta nu avea dreptul sa alimenteze gardul la o tensiune care poate avea drept rezultat decesul.
fapta este savarsita cu intentie, opinia mea, indirecta- a prevazut rezultatul faptei si desi nu l-a urmarit- nu a dorit moartea batranei, a acceptat posibilitatea producerii sale, orice curent la 220 V ar putea produce moartea. E omor simplu. (nu-i calificat- fara premeditare). Orice placuta de avertizare ar fi fost inutila. depinde de incadarrea juridica, pe ucidere din culpa, poate sa obtina suspendare, daca-i pe omor, nu