avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Diferenta dintre omor si ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Diferenta dintre omor si ucidere din culpa

care este diferenta intre omor si omor din culpa,mama mea a necedat in timpul unui incendiu care sa extins la mansarda ei de la un cos de fum din vecinatate,in 2014 acum sa deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa si distrugere din culpa pe numele vecinului ei as vrea sa stiu cu aproximatie ce pedeapsa ar putea primi?Eu am refuzat daunele materiale si morale in speranta ca va face inchisoare.

Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2016
sucila, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:51, 20 Aprilie 2016
Nu exista omor din culpa, ci ucidere din culpa.
Din punct de vedere al laturii subiective se diferentiaza:
Omorul se savarseste cu intentie directa sau indirecta.
Uciderea din culpa de savarseste din culpa cu previziune sau culpa simpla.
Nu trebuia sa nu cereți daune.

Dacă își angajează avocat bun are șanse bune la o pedeapsa cu suspendare.

E posibil sa scape și fără condamnare penala în funcție de situație.

Și dvs. aveți dreptul de a angaja avocat ca sa știți exact sub aspect juridic ce se întâmplă în cazul respectiv și sa beneficiați de apărare calificata.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin ctyonutz ctyonutz acum in prag de sarbatori am fost la hypermarketul real sa fac cumaparaturile...pe langa ce am pus in cos am bagat cateva obiecte in buzunar in valoare de 111 ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa flocanelu flocanelu O persoana si-a ingradit locul unde pastea 2 vaci cu gard electric prin impulsuri de curent autorizat si cu sarma ghimpata. Dar vacile rupea gardul electric si ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpă: am provocat un accident rutier în urma o persoană a decedat iar alta a fost rănită. care sunt șansele să primesc o condamnare cu executare? Vykut Vykut Bună ziua. Am provocat un accident rutier în urma cu câteva luni de zile de unde a rezultat o persoana decedata și o persoana rănită. Am depășit pe ... (vezi toată discuția)