avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

acum in prag de sarbatori am fost la hypermarketul real sa fac cumaparaturile...pe langa ce am pus in cos am bagat cateva obiecte in buzunar in valoare de 111 ron..la casa am fost oprit de catre un agent de paza care ma poftit in camera de control..am fost intrebat daca am luat ceva din mag,eu am recunoscut,am scos produsele pe masa s-a evaluat totul shi am inapoiat produsele...am fost dus la sectia de politie unde am dat declaratii shi mi s-a facut un dosar cu toate actele..problema este ca eram cu prietena mea si au chemat`o shi pe ea sa dea declaratii ca si"complice" ea neavand vina...au trecut 10 zile shi nu ma sunat de la politie nu stiu nimic...mi-au spus ca o sa sune cat de repede in funt de ce stabileste judecatoarea...imi puteti spune va rog ce se poate intampla? va multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: isabelap , utilizator 18:25, 30 Decembrie 2011
Nu sunt cunoscator al domeniului juridic dar am cautat pe internet, e cam grav... in mai multe locuri este scris ca furtul calificat (in care dvs va incadrati) se pedepseste cu inschisoare de la 3 la 15 ani.
Indiferent de valoarea furata.
Scade durata la minim 3 ani daca se recupereaza furtul, daca recunoasteti si daca sunteti al prima tentativa.
Este bine sa va interesati daca chiar asa este si sa cereti ajutorul unui avocat.
Totusi ar fi nedrept ca pt furt sa faca cienva inchisoare iar pt omor sa nu faca...
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
anitsirc, utilizator
Stii ceva...cred ca ai sanse sa scapi cu o amenda daca esti la prima abatere si nu mai faci.

Dumnezeu sa te ajute sa treci usor peste aceste greutati!
Si cel mai important nu te panica, deoarece asta iti poate dauna mai mult decat amenda.
Ai speranta ca totul se va rezolva si alta data sa nu et mai gandesti sa furi.

Uite cateva detalii ale legii:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
anitsirc, utilizator
Mie mi se pare ca vreti sa consolati o persoana ce a safarsit o infractiune intentionata. De ce? Vrea sa fure dintr-un magazin si sa-i plangem de mila? ei hai,nici chiar asa.
Amintea cineva mai sus ca nu este drept ca o persoana care a savarsit un omor sa fie libera si o alta un furt si sa fie inchisa. Vreau sa subliniez ca pentru omor nu va lua nimeni cu suspendare. Pentru ucidere din culpa da;si asta pentru ca nu este o infractiune intentionata si ca urmare limitele de pedeapsa sunt micsorate. Mie mai mila imi este de un om care savarseste o ucidere din culpa(cel mai frecvent accidente auto) care de cele mai multe ori nu reflecta un grad de infractionalitate crescut.(nu ma refer la "teribilistii de la volan", ci la un om obisnuit)

In cazul dv, da, nu veti lua o pedeapsa cu executare, poate scapati doar cu amenda si ar fi foarte bine daca asta ar fi invatatura de minte. Incercati sa va abtineti de la astfel de fapte.
Va urez un an nou cat mai bun!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puscarie sylvyutza_tava sylvyutza_tava pt crima cati ani pe poate da unui baiat de 18 ani.:((....el nu la omorat pe acel om.....a vrut doar sa vada dak a murit ...shi cum era omul cu fata in jos el ... (vezi toată discuția)
Furt in valoare de 3 lei hitman8787 hitman8787 Am fost azi la un hypermarket. Mi-a fost foame si m-am gandit sa mananc ceva de la raionul de mancare. Ulterior m-am dus sa-mi cumpar un suc si o bagheta de ... (vezi toată discuția)
Ce as putea pati daca, la 16 ani, conduc fara permis? catalin murareanu catalin murareanu buna am 16 ani shi as vrea sa stiu ce as putea pati dak as conduce fara permis de conducere cu masina proprie (vezi toată discuția)