avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... puscarie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

puscarie

pt crima cati ani pe poate da unui baiat de 18 ani.:((....el nu la omorat pe acel om.....a vrut doar sa vada dak a murit ...shi cum era omul cu fata in jos el la intors...:O...shi ia gasit amprentele.......iar peste cateva zile are proces....cam cati ani ii poate da.....dak la bagat la omor din culpa....shi jefuit (nu stiu cum se spune cand cineva jefuieste un om).....imi spuneti shi mie cam cati anii ii poate da va rog frumos...:X:sorry::stunned:
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 19:49, 17 Noiembrie 2009
Daca e talharie cu moartea victimei, pedeapsa e de la 15 la 25 de ani.

Buna ziua !
Numai pe baza amprentelor, fara o coroborare cu alte probe nu poate fi acuzat de omor. Va exprimati destul de ...incoerent, dar va pot spune ca , daca chiar nu la ucis eeste greu de crezut ca v- a fi condamnat. Trebuie sa declare tot ce stie si cu cat mai mare precizie.Am convingerea ca anchetatorii isi vor face cu profeionalism meseria.
Referitor la omor, trebuie stiut ca legiuitorul a stabilit pedepse diferite dupa cum uciderea este din culpa sau cu intentie, savarsit in anumite imprejurari sau altele. Astfel uciderea din culpa( adica fara intentie) se pedepseste mai usor(1 la 5 ani), iar cea intentionata( de la 10 la 25 de ani sau detentiune pe viata in situatii de omor calificat ) mai aspru.
Oricum inca odata va precizez ca in situatia lipsei de vinovatie, nu va fi pedepsit.
Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre omor pentru a ascunde un furt si a ascunde o talharie aelex aelex As vrea sa stiu cand se retine omor calificat pentru ascunderea unui furt, si omor deosebit de grav pentru ascunderea unei talharii? Problema apare in ideea ... (vezi toată discuția)
Calugarul pus sub acuzatie flaviusnet flaviusnet Pote cineva sa ma ajute sa ies dintr-o enigma?sub ce acuzatie poate fi pus calugarul ce se face vinovat de moartea maicutei?Omor deosebit de grav este o prima ... (vezi toată discuția)
Ucidere la cererea victimei alina_vi alina_vi noul cod penal incrimineaza uciderea la cererea victimei conf art. 188. intrebarea mea este daca aceasta infractiune se poate realiza si sub forma de ... (vezi toată discuția)