avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ucidere la cererea victimei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ucidere la cererea victimei

noul cod penal incrimineaza uciderea la cererea victimei conf art. 188.
intrebarea mea este daca aceasta infractiune se poate realiza si sub forma de vinovatie a culpei.
sau numai cu intentie?
multumesc
Noul cod penal prevede la art. 190 Uciderea din culpa, care inlocuieste actualul art. 178 din Codul penal in vigoare, si care acopera intrebarea dvs.
Dar, acel nou cod are atatea deficiente si probleme, incat nu ma astept sa intre in vigoare asa curand, si in nici un caz in forma proiectului actual.
Cum adica "la cererea victimei"??? :O :O :O

(Doamne fereste ce idei #-o )
tanguera a scris:

Cum adica "la cererea victimei"??? :O :O :O

(Doamne fereste ce idei #-o )

Adica eutanasierea.
adutescu a scris:

Adica eutanasierea.

Aha... eu credeam ca eutanasierea se face doar in cazuri de moarte cerebrala, cand nu mai exista nici o sansa de recuperare... si daca e asa "victima" nu prea mai e in pozitia de a "cere" ceva :(

... si de aceea presupun ca e nevoie de acordul/semnatura familiei care decide in cunostinta de cauza pe baza datelor medicale asa ca... mi se pare un pic straniu sa fie incadrata la codul penal, cu talharii de rand :(

(si cine ar fi ucigasul? familia care a decis sau cel care a scos tubul de oxigen din priza? :hm: )
@tanguera - va redau din:
Proiect pt Noul Cod Penal
Art. 188 Uciderea la cererea victimei
Uciderea săvârşită la cererea explicită, serioasă, conştientă şi repetată a victimei care suferea de o boală incurabilă sau de o infirmitate gravă atestate medical, cauzatoare de suferinţe permanente şi greu de suportat se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Ideea nu e rea, pt ca pana acum intra la art. 174 Omor, si pedeapsa era mai grava; practic se interzice eutanasierea, care, dupa unii, ar trebui lasata in legalitate, dar , de aici , infinite discutii...

Alte discuții în legătură

Infrctiune corinuta corinuta exista vreo diferenta intre omor si omor fapta consumata....am gasit intr-un text si nu inteleg de ce se gasea sub aceasta forma..... (vezi toată discuția)
Mai exista tentativa de omor? fufufu fufufu Avand in vedere ca se aplica mereu legea mai favorabila faptuitorului ... iar noul cod penal pune la vatamare corporala grava - punere in primejdie a vietii ... (vezi toată discuția)
Speta Mariana_22 Mariana_22 Va rog frumos daca ma puteti ajuta .Cum se incadreaza urmatoare fapta: o persoana planuieste sa ucida un om .savarseste fapta ,dar in urma constatarii ... (vezi toată discuția)