avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

angajatorul poate sa taie din zilele de concediu de odihna legale prevazute in contractul individual de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 4 Iulie 2011
Intrebare cu doua raspunsuri:
1. Nu poate sa reduca nr. de zile stabilite prin CIM;
2. Numarul efectiv al zilelor se stabileste proportional cu perioda lucrata. Daca ati avut contractul suspendat o anumita perioada, pentru acea perioada nu se acorda CO.
Nu are cum sa taie zilele de CO .... acesta se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata .. daca exista CFP sau absente nemotivate ori c.m. acestea diminueaza zilele de concediu de odihna.
la noi la serviciu, s-au dat acte aditionale la cim prin care ni se ia din zilele ce concediu. motivarea lor este noul cod al muncii
Noile modificari aduse Codului Muncii nu contin asa ceva ... este o absurditate din partea angajatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna redus functie de zile concediu medicale crai crai Perioada de concediu medical reprezinta timp nelucrat si reduce concediul de odihna proportional ? (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza zilele de co? Andrei Gica Andrei Gica Cand calculam numarul de zile de CO la care un angajat ar avea dreptul, ne raportam la intreaga perioada pt care el a fost angajat, sau ne raportam numai la ... (vezi toată discuția)
Efectele c.m asupra c.o ContSters93805 ContSters93805 Buna ziua!Am si eu o intrebare.Pe data de 28.05 am intrat in c.o. ,iar pe data de 2.06 m-am internat pt o interventie chirurgicala si beneficiez de c.m. pana ... (vezi toată discuția)