avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna redus functie de zile concediu medicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna redus functie de zile concediu medicale

Perioada de concediu medical reprezinta timp nelucrat si reduce concediul de odihna proportional ?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:42, 23 Ianuarie 2010
1. Iata ce spune Codul muncii:
Art.140 (2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
2. Perioada de concediu medical nu este activitate prestata deci pentru aceasta perioada nu se acorda concediu de odihna.
multumesc foarte mult, dar este vorba de diminuarea CO numai pentru luna intreaga de concediu medical sau se cumuleaza perioadele de CM ?
Buna seara,
sunt angajatori ( putini ce-i drept) care sunt de principiul: concediu medical nu e din vina angajatului, asadar nu le "taie" cocediul de odihna. Daca are mai mult de jumatate de luna concediu de boala, puteti sa nu ii mai acordati cele 1.75 zile concediu/luna. Perioadele pot fi si cumulate..
1. Codul muncii nu precizeaza asta, el se refera la toate perioadele in care nu se presteaza activitate: concediu medical, CFP, absente nemotivate etc.
2. Daca un salariat are 50 de certificare de concediu medical a 3 zile fiecare sigur ca se va tine cont de aceste zile in care nu s-a prestat munca.
3. Daca este vorba de cateva zile de concediu medical pe an nu se mai tine cont de ele.
Multumesc frumos de raspunsuri, din ce am inteles de la d-na Ramona nu este gresit nici daca nu se taie zile CO pentru timpul nelucrat datorat CM. Multumesc inca o data tuturor !

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna iban iban cum se procedeaza pentru calculul zilelor de concediu de odihna anual, atunci cand un salariat a avut mai mult de 30 de zile concediu medical pentru anul in ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului de odihna cezara costina cezara costina Cum se procedeaza in cazul unui salariat care a avut o luna de concediu medical in cursul anului, iar acum solicita concediul de odihna. Din zilele de concediu ... (vezi toată discuția)
Conced.medical influenteaza conced.de odihna ? dozo dozo Buna ziua , Am si eu o nelamurire: -am avut conced.med.(fragmentat)din sept.2008 si pana in aug.2009, in total 41 de zile calendaristice; -cand mi s-a ... (vezi toată discuția)