avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conced.medical influenteaza conced.de odihna ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conced.medical influenteaza conced.de odihna ?

Buna ziua ,
Am si eu o nelamurire:
-am avut conced.med.(fragmentat)din sept.2008 si pana in aug.2009, in total 41 de zile calendaristice;
-cand mi s-a calculat CO s-au taiat 4 zile- oarecum necuvenite(nu stiu carui calcul !).
Exista un temei legal ce prevede ca CO se diminueaza cu zilele de conced.medical luate anterior ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 16:57, 11 Decembrie 2009
Legea 53/2003 prevede faptul ca zilele de concediu se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat. Zilele de concediu medical nu sunt zile lucrate si afecteaza concediul de odihna.
Buna ziua !
Orice salariat are dreptul la concediu anual platit si durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile.Codul Muncii stabileste faptul ca durata efectiva a concediului se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. Astfel, durata cat ati fost in concediu medical nu intra in calcul la stabilirea concediului de odihna, acesta din urma scazand proportional cu numarul de zile de CM.
Cu stima !
Codul Muncii-Art. 140. - (2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna iban iban cum se procedeaza pentru calculul zilelor de concediu de odihna anual, atunci cand un salariat a avut mai mult de 30 de zile concediu medical pentru anul in ... (vezi toată discuția)
Reducere co cu concediu medical? smeagull smeagull Buna ziua, Care este parerea dvs.: e ste legal ca durata concediului de odihna ce se acorda intr-un an sa se dimunueze proportional cu perioada de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cristinasergiu cristinasergiu buna ziua,este adevarat ca in cazul in care ai avut concediu medical ti se diminueaza concediul de odihna? Concret daca ai avut 10 zile de concediu medical ... (vezi toată discuția)