Buna ziua ,
Am si eu o nelamurire:
-am avut conced.med.(fragmentat)din sept.2008 si pana in aug.2009, in total 41 de zile calendaristice;
-cand mi s-a calculat CO s-au taiat 4 zile- oarecum necuvenite(nu stiu carui calcul !).
Exista un temei legal ce prevede ca CO se diminueaza cu zilele de conced.medical luate anterior ?
Multumesc !
Legea 53/2003 prevede faptul ca zilele de concediu se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat. Zilele de concediu medical nu sunt zile lucrate si afecteaza concediul de odihna.
Buna ziua !
Orice salariat are dreptul la concediu anual platit si durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile.Codul Muncii stabileste faptul ca durata efectiva a concediului se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. Astfel, durata cat ati fost in concediu medical nu intra in calcul la stabilirea concediului de odihna, acesta din urma scazand proportional cu numarul de zile de CM.
Cu stima !
Codul Muncii-Art. 140. - (2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
Concediu de odihna
iban
cum se procedeaza pentru calculul zilelor de concediu de odihna anual, atunci cand un salariat a avut mai mult de 30 de zile concediu medical pentru anul in ... (vezi toată discuția)