avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

buna ziua,este adevarat ca in cazul in care ai avut concediu medical ti se diminueaza concediul de odihna?
Concret daca ai avut 10 zile de concediu medical intr-o luna concediul de odihna se calculeaza la numarul de zile ramase lucrate in acea luna?
Cel mai recent răspuns: Tania D , Consultant resurse umane 12:01, 13 Decembrie 2010
Nu existat asa ceva...CM este una iar CO este alta si nu se influenteaza reciproc.
Va multumesc pentru raspuns.....dar in cazul unui concediu fara plata este posibil sa ti se diminueze concediul de odihna??....si daca da, ce numar de zile iti influenteaza concediul de odihna?
Legea nr. 53/2003 CODUL MUNCII

ART. 140
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Dvs. nu efectuati activitate in perioada de concediu medical sau concediu fara plata acestea influentand concediul de odihna, care trebuie recalculat doar pentru perioada lucrata efectiv :(((
domnule gabsecu, co se acorda proportional cu perioada lucrata deci pe perioada in care are cm nu beneficiaza de co

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conced.medical influenteaza conced.de odihna ? dozo dozo Buna ziua , Am si eu o nelamurire: -am avut conced.med.(fragmentat)din sept.2008 si pana in aug.2009, in total 41 de zile calendaristice; -cand mi s-a ... (vezi toată discuția)
Reducere co cu concediu medical? smeagull smeagull Buna ziua, Care este parerea dvs.: e ste legal ca durata concediului de odihna ce se acorda intr-un an sa se dimunueze proportional cu perioada de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna iban iban cum se procedeaza pentru calculul zilelor de concediu de odihna anual, atunci cand un salariat a avut mai mult de 30 de zile concediu medical pentru anul in ... (vezi toată discuția)