avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna redus functie de zile concediu medicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna redus functie de zile concediu medicale

Perioada de concediu medical reprezinta timp nelucrat si reduce concediul de odihna proportional ?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:42, 23 Ianuarie 2010
trebuie sa l contrazic pe d nul Tudorvaleriu,chiar si pt citeva zile de concediu medical pe an mai nou, probabil din cauza crizei a inceput sa se tina cont si se taie zilele de concediu.. inainte nu era asa...
Concediul de odihna se stabileste in ccm si respectiv in cim si se acorda poportional cu timpul efectiv lucrat intr-un an calendaristic ,cm nu este perioada considerata ca lucrata ,dar angajatul unde s-a imbolnavit ? Consider ca informati gresit cm nu afecteaza co ,codul muncii face referire numai la noii angajat si incetari de cim in timpul anului respectiv ,nu la altceva .Sa cred ca toti sunteti paroni ? Doriti cit mai mult profit prin exploatare si cind sclavul nu mai poate ardel la buzunar .
Concediul medical influenteaza calculul zilelor de concediu de odihna calculate si care i se cuvin salariatului intr-un an calendaristic.

Codul Muncii contine art care se refera la concediul de odihna pentru toti salariatii.

Art. 139. - (1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaţilor.
Art. 140. - (2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna iban iban cum se procedeaza pentru calculul zilelor de concediu de odihna anual, atunci cand un salariat a avut mai mult de 30 de zile concediu medical pentru anul in ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului de odihna cezara costina cezara costina Cum se procedeaza in cazul unui salariat care a avut o luna de concediu medical in cursul anului, iar acum solicita concediul de odihna. Din zilele de concediu ... (vezi toată discuția)
Conced.medical influenteaza conced.de odihna ? dozo dozo Buna ziua , Am si eu o nelamurire: -am avut conced.med.(fragmentat)din sept.2008 si pana in aug.2009, in total 41 de zile calendaristice; -cand mi s-a ... (vezi toată discuția)