Cum se procedeaza in cazul unui salariat care a avut o luna de concediu medical in cursul anului, iar acum solicita concediul de odihna. Din zilele de concediu de odihna se scade perioada in care salariatul a fost in CM? Puteti sa-mi sugerati un act normativ care sa ma lamureasca in aceasta problema? va multumesc.
Eu am aplicat intotdeauna art.140(2) din Codul muncii, care spune: durata CO anual se stabileste prin CCM aplicabil, este prevazut in CIM si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Fiind in concediu medical mai mult timp (in cazul dvs. o luna de zile) atunci eu i-as da concediu aferent numai pentru 11 luni din an.
Nu tin cont de aceasta prevedere in cazul in care perioada nelucrata este mai mica de o luna de zile. Acest aspect trebuie bine precizat in CCM la nivel de unitate.
Este corect punctul de vedere al colegilor privind aplicarea art.140 alin.2 Codul muncii:
"Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic..
Scadeti zilele de CO aferente la o luna cat a beneficiat de concediu medical si acordati CO cuvenit pentru 11 luni cat a prestat activitate.
Concediu de odihna
iban
cum se procedeaza pentru calculul zilelor de concediu de odihna anual, atunci cand un salariat a avut mai mult de 30 de zile concediu medical pentru anul in ... (vezi toată discuția)