avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - producator agricol
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - producator agricol

Buna tuturor.

Am de gand sa inregistrez mica mea afacere (solarii pentru legume) ca si operator economic, PFA. Motivul: pot sa aelez la subventii.
Probabil intreb o prostie, dar e mai bine decat o surpriza la urma.
Intrebarea: Mijloacele fixe(terenuri, utilaje, solariile) trebuie sa le trec ca si proprietar PFA, sau in acte raman cum sunt acum?
Daca inchid PFA peste 15 ani (nu mai pot lucra din cauza varstei etc..alte motive) obiectele obtinute prin investitii (solarii), alte terenuri cumparate din veniturile PFA mi se vor impozita din nou cu 16% (ceva de genul cum e la SRL-uri)

Cu stima,
Zoli B.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 09:56, 4 Iulie 2011
La infiintare se poate constitui sau nu patrimoniu de afectaţiune (totalitatea bunurilor, drepturilor şi obligaţiilor persoanei fizice autorizate, titularului întreprinderii individuale sau membrilor întreprinderii familiale) afectate scopului exercitării activităţi economice, constituite ca o fracţiune distinctă a patrimoniului persoanei fizice autorizate, titularului întreprinderii individuale sau membrilor întreprinderii familiale.
Contravaloarea bunurilor realizate de PFA la lichidare reprezinta venit brut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patrimoniu de afectatiune Angela Stancioi Angela Stancioi buna ziua, ce inseamna patrimoniu de afectatiune si cum pot fi utilizate veniturile unui pfa in acest caz? multumesc (vezi toată discuția)
Pfa poate sa aiba drepturi si obligatii fara sa-si constituie un patrimoniu de afectatiune ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Va rog spuneti-mi cateva pareri. Potrivit art. 20 (1) din OUG 44/2008 ,,PFA raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, daca ... (vezi toată discuția)