Bună ziua!
O persoană lucreaza cu CIM din anul 2006, iar in cursul acestui an a solicitat un concediu fără plată de 30 zile lucrătoare din care 21zile au fost in luna iunie a.c. , deci pe această lună nu a avut nici-un venit impozabil.
Ultima reglementare prevede, că beneficiază de concediu pentru ingrijirea copilului, persoana, care în ultimele 12 luni a realizat venituri impozabile.
După părerea mea este nedrept, ca pentru o lună ăn care ai avut probleme de rezolvat (examen de bacalaureat şi altele) să pierzi dreptul la această indemnizaţie, desi anterior ai plătit toate contribuţiile pe mai multe luni.
Chiar este aşa, sau nu am înţeles bine prevederile legii ?
Banuiesc ca va referiti la concediul si inemnizatia pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Concediul si indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav este cu totul altceva.
S-ar putea ca unele legi sa fie sau sa para nedrepte pentru unii dintre noi dar "dura lex, sed lex".
Poate cineva mai pus la punct cu aceasta problema sa va dea o veste mai buna. Bafta!
Pot solicita acordarea acestor drepturi persoanele care au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
Ar exista si o alta solutie: Daca mama nu deplineste conditia realizarii veniturilor timp de 12 luni in ultimul an anterior nasterii pentru a solicita concediul petnru cresterea copilului pana la 2 ani, acesta poate fi solicitat de catre tatal copilului care indeplineste conditiile cerute de lege.
"florentina albu" a oferit cea mai buna solutie! Aplicati-o si ati rezolvat problema.
Dupa ce sotia face 12 luni consecutive de obtinere de venituri impozabile, renunta sotul la CCC si il ia sotia.
Postnatal
valentin2805
salut, sunt vali si voi fi curand tatic ,am si eu doua intrebari:
1-sotia nu mai lucreza monentan si trbuie sa nasca in luna mai ( este in luna 7 ) cum pot ... (vezi toată discuția)