avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... preschimbare permis strain
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

preschimbare permis strain

buna ziua,
daca esti cetatean strain cu resedinta in romania si iti expira carnetul de conducere,conform noilor reglementari acesta trebuie preschimbat in romania,am fost la politie le-am completat dosarul cu cerintele speciale pt straini,am predat carnetul vechi si mi sa eliberat o adeverinta pt 30 de zile,dupa 30 de zile am primit prin posta o foaie prin care mi se spunea ca nu sa procesat inca deoarece autoritatile din tara respectiva le-au returnat inapoi documentele,m-am prezentat la politie unde sub semnatura mi sa returnat carnetul vechi ,ce pot face in conditile in care carnetul este expirat,adeverinta este expirata,plus ca circul in strainatate unde nu-i intereseaza de o adeverinta in limba romana,am sunat la ambasada unde mi-au zis ca ei nu pot face nimic fara carnetul vechi,sunt in dilema,ce trebuie sa fac,daca poate cineva sa-mi zica legea care reglementeaza preschimbarea carnetelor ,sau ceva sfaturi,va multumesc!
Cel mai recent răspuns: leonida , utilizator 22:33, 5 Iulie 2011
Trebuiesti sa ne lamuriti de unde anume este permisul strain, pentru a va fac un sfat cat de exact. Sunt mai multe norme. Sa se ne zici si noua unde ati avut permis de sedere ultimii doi ani. Dupa care vom da un sfat mai coerent si concret.
permis de italia,cetatean italian,cu resedinta in romania
Expirarea permisului strain devine un problema. Se rezolv de obicei cerand la tara respectiva un permis nou, fara sa fie prezent cetatean in tara sa de origen. Nu este posibil ca autoritatiile romane sa isi faca nimic pentru ca permisul este expirat. Mai are si o perioada de validiatea dupa expirarea, de cam 3 luni. Dupa care eu cred ce e mult mai bine sa se angajez un avocat din italia sa isi reuseasca se trimite un nou permis la adresa lui si apoi la dv in Romania, stiind ca dupa anului 2012 va fi asimilat permisul la cel dbn romania in comunitatea europeana.
va multumesc de raspuns,cand m-am dus la politie in romania carnetul era inca valabil,dar as vrea foarte mult daca puteti sa ma ajutati spunandu-mi ce lege reglementeaza preschimbarea carnetului strain in romania,
Reglamentarea este continuta la Ordin MAI nr.1480/2006. Un rezumat a cerintelor si tarile care pot preschimba permiselor este atasata aici:[ link extern ] /
Pe de alta parte cu o period prelungit pana 2026 se va unifica cele 110 de permise de conducere, intrun model unic, si se reguleaza prin Directiva 2006/126/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20 decembrie 2006 , statele membre ale Uniunii Europene isi recunosc reciproc permisele de conducere. Directiva a stabilit un model comunitar si fiecare stat foloseste acel model punindu-si semnele distinctive proprii pe el. Asadar, un permis de conducere romanesc seamana izbitor de mult cu unul italian. Cu toate acestea, articolul 12 din Directiva stabileste ca o persoana care sta mai mult de 185 de zile dintr-un an calendaristic pe teritoriul unui alt stat european, “datorită unor legături personale care relevă legături strânse între respectiva persoană și locul în care locuiește aceasta” ( citat din Directiva) trebuie sa-si schimbe permisul de conducere.

Alte discuții în legătură

Permis de conducere strain - preschimbare - CatalinF CatalinF Buna, Am dobandit permisul de conducere in Italia in perioada in care locuiam acolo, acum vreau sa il preschimb in unul Romanesc, doar ca de vreo 3 luni ... (vezi toată discuția)
Permis intr-o tara europeana clientX clientX In cazul unei persoane cu cetatenie romana, careia i-a fost anulat permisul de conducere in Romania, dar care poseda permis de conducere european, in ce ... (vezi toată discuția)
Permis auto obtinut in italia valabil in romania si invers silviu3marian silviu3marian Buna ziua.:help:Numele meu este Silviu si am si eu o intrebare.Daca fac scoala de soferi in Italia, si obtin categoria acolo,mi se elibereaza permis curat de ... (vezi toată discuția)