avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calculul indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculul indemnizatiei de somaj

Buna ziua.
Am si eu o nelamurire: am primit azi carnetul de somaj si dispozitia si pentru o perioada de 6ani si o luna din care 2 concediu ingrijire copil , s-a calculat o indemnizatie de 413lei pentru o perioada de 6 luni.
Este corect?Ce am de facut mai departe?
Mentionez ca ultimul salariu pe cartea de munca a fost 2000lei.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 4 Iulie 2011
Indemnizatia de somaj reprezinta 75% din valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data stabilirii acesteia, la care se adauga, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului brut de baza lunar pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate, astfel:
3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani;
10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.

In speta, indemnizatia de somaj trebuie sa fie de 500 x 0,75 + 5% din media salariului brut de baza lunar pe ultimele 12 luni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Grigorie Palama Grigorie Palama La 15 anii vechime plus salariul brut 1525 cât îmi revine șomajul pe luna (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj tig tig Buna ziua, Cum se calculeaza indemnizatia de somaj? exista limite min/max (vezi toată discuția)
Calcul somaj oanaooo oanaooo buna ziua!am o vechime de 39 de ani si as vrea stiu cum se calculeaza somajul,iar salariul pe cartea de munca este de 854 lei.va multumesc (vezi toată discuția)