avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

Buna ziua . Sint reclamantul in cazul unui litigiu de munca - abuz de putere - decizie de intrerupere a contractului de munca p motiv de indisciplina - nu am purtat la 7: 45 bocani ( obligativitatea este de la ora 8:00 )si am fumat o singura tigara ( in cazul in care sint nefumatoare ). Am fost vatamata din cupla cu o luna inainte de catre sefa de instalatie pe teritoriul intreprinderii ,in urma careia am dobindit certificat medical,Nu s-au luat masuri de retrogradare a sefilor prin neaplicarea ROI ci s-a fabricat o decizie . La a 2-a infatisare nu s-au prezentat - pe motiv ca sint sefi si nu au timp sa vina la tribunal . Am stramutat acasa procesul dar s-a ajuns la Inalta Curte . Iar aici s-a trimis inapoi . Cum pot sa-l readuc inapoi in Constanta? Multumesc
Cel mai recent răspuns: octavia922009 , utilizator 13:48, 22 Iulie 2011
Aceeasi actiune doar la CEDO... doar daca incercati cu o noua actiune
rolandmindrila a scris:

Aceeasi actiune doar la CEDO... doar daca incercati cu o noua actiune

La CEDO ? ... numai daca sunt indeplinite conditiile de admisibilitate se poate formula o astfel de plangere ....

@ octavia922009
Dati-ne mai multe detalii despre stramutarea litigiului ? ... unde se judeca litigiul inainte de a formula cererea de starmutarea si ce s-a decis de catre instanta care a solutionat cererea de stramutare?
In orasul X am fost angajata la o fabrica . Fabrica nu este amplasata in orasul meu de resedinta . Am lucrat 10 ani aici la fabrica fara sa am probleme de munca . Am fost data afara abuziv acum un an printr-o decizie de incetare a contractului de munca pe motive de indisciplina - n-am purtat bocanci la 7:45 si am fumat o tigara ( obligativitatea inginerilor este de a intra pe platforma cu bocanci - daca ti se da echipamentul complet - de la ora 8 :00 ; si nu sint fumatoare etc) Am dat in judecata societatea la tribunalul din orasul X .- sperind ca se va termina rapid -Au fost acolo 3 infatisari si nu s-au prezentat decit la 1 . Am decis sa stramut procesul acasa . Am reusit . Dar a aparul asa numitul conflict de competente dintre tribunale .Nu inteleg de ce se incalca art din lege prin care se spune ca reclamantul stabileste Instanta in functie de domiciliul sau stabil .De ce Inalta curte da tribunalului din orasul X cistig de cauza .Prin faptul ca sint data afara cu indisciplina nu beneficiez de somaj . Am 46 de ani si nu ma angajeaza nimeni . Avocatii societatii sint platiti sa vina la orice instanta din tara . Eu nu am nici o sursa de venit . Traiesc doar cu mama mea cu o pensie de 700 pe luna . Se tergiverseaza , probabil ca sa nu am bani sa ma duc acolo - un bilet dus intors este 200 pt mine - si astfel sa renunt incercindu-se sa se demonstreze vezi draga Doamne lipsa mea de caracter , nu faptul ca mi s-a incalcat dreptul la asigurare sociala , si nu numai .Nici nu trebuia sa ma dea afara fara sa-mi dea posibilitatea unui aviz prin care sa-mi gasesc altceva de munca , fiind unic intretinator al familiei. ? DE CE INALTA CURTE DE JUSTITIE DA AVANTAJ TRIBUNALULUI DINB ORASUL X SI NU SE LASA TRIBUNALUL DIN ORASUL MEU .? In completul de judacata din tribunalul orasului meu a existat cineva care a considerat ca judecarea sa se tina la ceilalti . IN afara de faptul ca puteau primi spaga exista cu adevarat un art din lege prin care un om fara resurse financiare sa se duca la tribunalul initial ? Au sfidat la ei acasa Curtea cind au spus ca sint sefi si nu pot sa lase fabrica pentru a veni la tribunal - art 22 sau 20 ? VA ROG LAMURITI-MA SI PE MINE . MULTUMESC
Dvs ati solicitat stramutarea litigiului ... În anumite situaţii în care judecarea în bune condiţii a unei pricini este pusă sub semnul îndoielii, legea permite strămutarea pricinii la o altă instanţă decât cea care, în mod normal, ar fi competentă să o judece.
Intrucat cererea de stramutare va fost admisa, litigiul a fost trimis spre judecare unei alte instanţe de acelaşi grad.

Exista OUG nr.51/2008 care prevede acordarea unui ajutor public judiciar persoanelor al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei.
Ajutorul public judiciar se poate acorda in urmatoarele forme:
a) plata onorariului pentru asigurarea reprezentarii, asistentei juridice si, dupa caz, a apararii, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim in justitie sau pentru prevenirea unui litigiu, denumita in continuare asistenta prin avocat;
b) plata expertului, traducatorului sau interpretului folosit in cursul procesului, cu incuviintarea instantei sau a autoritatii cu atributii jurisdictionale, daca aceasta plata incumba, potrivit legii, celui ce solicita ajutorul public judiciar;
c) plata onorariului executorului judecatoresc;
d) scutiri, reduceri, esalonari sau amanari de la plata taxelor judiciare prevazute de lege, inclusiv a celor datorate in faza de executare silita.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare proces geco geco Buna ziua. Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)
Pot sa solicit stramutarea pricinii? lili77 lili77 buna ziua Baiatul meu a luat amenda de la Politia comunitara am contestat si am castigat dar Politia Comunitara a facut recurs.Noi putem muta procesul in ... (vezi toată discuția)