avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal incomplet
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal incomplet

Edit: scuze pt incadrarea gresita. ar trebui mutat la "codul rutier..."

salut

zilele trecute am fost oprit de un echipaj de politie pt ca circulam un pic cam tare cu masina prin bucuresti (fara insa a pune in pericol siguranta nimanui :D )

dom' agent mi-a comunicat viteza cu care circulam, i-am zis CNP-ul, ca acte n-aveam la mine, s-a dus la el in masina, a scris procesul verbal, mi l-a adus, m-a informat de amenda si de puncte, l-am semnat fara obiectii si fara sa citesc (intrucat fapta exista si n-aveam nici un motiv sa ma plang) si am plecat in drumul meu.

la o citire mai atenta, am constatat ca pe procesul verbal - cel putin pe copia care mi-a fost inmanata mie - la descrierea faptei, nu sunt trecute nici numarul masinii cu care circulam, nici viteza cu care am fost inregistrat.
textul complet este :
"in ziua de x/07/2011, ora xx:xx - Bd xxx-Str.xxx, a savarsit urmatoarele : in timp ce conducea auto a fost inregistrat de aparatul radar seria Ro1Axxxxx, montat pe auto B1xxx cu viteza de km/h."

dupa care mai scrie articolele de lege care se aplica , valoarea amenzii si punctele de penalizare, amenda pe jumatate, faptul ca nu am nimic de obiectat si semnaturile. datele de identificare de la inceput par sa fie corecte.

as vrea sa stiu daca lipsa numarului autoturismului cu care am circulat si a vitezei cu care m-a inregistrat radarul pot constitui motive suficiente de anulare a procesului verbal, fara a fi nevoie de judecata pe fond. deci as putea cere instantei direct anularea procesului verbal pentru lipsa informatiilor mentionate fara sa mai dau si alte explicatii legate de evenimentul in sine?

mersi

Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
bamselu, utilizator
Cel mai recent răspuns: bamselu , utilizator 16:30, 4 Iulie 2011
in principiu e anulabil... problema este daca sunt martori
martori de care parte?

pe mine ma intereseaza anularea actului in sine, pe motiv de completare incorecta, lipsa informatiilor esentiale.

daca se ajunge la judecata de fond, cu probe, e un pic mai greu, ca daca au poza cu mine in masina s-a terminat jucaria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda radar radu587 radu587 Buna, Am fost oprit in weekend de un echipaj al politiei pentru nerespectarea vitezei regulamentare. Mi s-a spus ca circulam cu 92 km/ora, eu cred ca ... (vezi toată discuția)
Radar nou mariuss_05 mariuss_05 poate fi facuta contestatie pe motiv de nulitate a unui pv radar pentru faptul ca in pv nu sa specificat seria si nr aparatului radar ? ci doar nr auto si ... (vezi toată discuția)
Am fost depistat cu viteză de un radar mobil și am primit amenda prin poștă. e legal să procedeze la fel ca în cazul radarelor fixe? geepasalex1 geepasalex1 Bună ziua. Am condus un autoturism în localitate, am sesizat radarul mobil \"MCV\", având undeva în jurul vitezei de 65 km/h. Am trecut pe lângă radar, ... (vezi toată discuția)