avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost depistat cu viteză de un radar mobil și am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost depistat cu viteză de un radar mobil și am primit amenda prin poștă. E legal să procedeze la fel ca în cazul radarelor fixe?

Bună ziua. Am condus un autoturism în localitate, am sesizat radarul mobil "MCV", având undeva în jurul vitezei de 65 km/h. Am trecut pe lângă radar, însă nu m-a oprit, nu a făcut nicio acțiune, iar după 3 săptămâni am fost înștiințat prin poștă cu un proces verbal pentru depășirea limitei de viteză în localitate. Menționez că nu am mai circulat între timp și nu poate fi vorba despre alt radar. Întrebarea mea este: au capacitatea cei cu radarul mobil să trimită amenzi prin poștă ca și radarul fix? Vă mulțumesc , cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:21, 23 Iulie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.conteaza daca e fix sau ,mobil este vorba despre posibilitatea de a sancționa faptă contravențională de către organul care a constatat săvârșirea acesteia.In cazul dvs va trebui să găsiți alt motiv pt a contesta procesul verbal
Va multumesc pentru raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti contesta amenda si mentionati ca nu ati condus dumneavoastra auto....
In mod normal stiu ca trebuia sa va trimita o solicitare sa comunicati cine a condus auto si de-abia dupa aceea sa sanctioneze proprietarul ...

Si apropos !!! Cereti in instanta sa va comunice tipul radarului deoarece numai radarele de tip
Iskra Video. sunt omologate sa faca aprecieri din mers !!!

geepasalex1 a scris:

Bună ziua. Am condus un autoturism în localitate, am sesizat radarul mobil "MCV", având undeva în jurul vitezei de 65 km/h. Am trecut pe lângă radar, însă nu m-a oprit, nu a făcut nicio acțiune, iar după 3 săptămâni am fost înștiințat prin poștă cu un proces verbal pentru depășirea limitei de viteză în localitate. Menționez că nu am mai circulat între timp și nu poate fi vorba despre alt radar. Întrebarea mea este: au capacitatea cei cu radarul mobil să trimită amenzi prin poștă ca și radarul fix? Vă mulțumesc , cu stimă.

Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2019
DenisRif, utilizator
Va multumesc pentru raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Radarul cel mai raspindit in Romania, Autovision BEE III , intrat in dotarea politiei din 2010 are omologare din 2009 pentru a masura viiteza contravenientilor atit stationar, cit si in miscare. De Iskra Video n-am auzit.

Cit despre trimiterea PV de contraventie acasa, fara identificarea soferului vinovat, intr-adevar este ilegal. Nu proprietarul este raspunzator in fata legii. In mod normal i se trimite proprietarului o instiintare pentru comunicarea numelui persoanei care a condus in data respectiva,in zona respectiva masina cu nr. XXX. Necomunicarea se sanctioneaza contraventional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv radar in miscare gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! zilele trecute am fost surprins de un radar aflat in miscare si sanctionat pentru depasirea vitezei legale + suspendarea permisului. Radarul era ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal soringr soringr Buna ziua, Revin cu cateva detalii din procesul verbal al agentului constatator: In ziua de 28.02.2017 ora 17:19 locul DN 15 Localitatea Savinesti, \" A ... (vezi toată discuția)
Fuga de politie savumihai savumihai in seara asta mergeam cu o viteza mult peste limita, iar in fata mea pe contrasens cu fata spre mine era un logan mcv, probabil cu radar. Politistul a iesit ... (vezi toată discuția)