buna ziua,
va rog sa imi spuneti daca pot trimite prin posta o plangere, impotriva fostului sot ,la procuratura, pentru neplata pensiei alimentare a celor doi minori de 17 respectiv 7 ani.Fostul sot nu a platit pensia alimentara de aproape 3 ani.In momentul de fata eu si copii suntem plecati din tara de 2 ani iar copii sunt la scoala si cheltuielile sunt foarte mari si au dreptul la pensia alimentara.Ma gandeam sa fac o plangere si sa atasez toate actele care sustin plangerea si sa trimit un plic (cu confirmare de primire)pe adresa procuraturii din orasul de resedinta al meu si al fostului sot..Este posibil?poate fi cererea mea luata in calcul? Poate fi luata in calcul si alternativa de a trimite cererea insotita de documentatia doveditoare si prin e-mail?Cererea in numele fiului de 17 ani trebuie sa o formulez eu ,ca mama, sau trebuie sa o semneze el?
Ce pot face pentru a recupera cei aproape 3 ani de pensie alimentara ,intrucat in momentul de fata nu ma pot duce personal in Romania sa depun plangerea .
va multumesc!
aceeasi situatie am intampinat si eu,cu diferenta ca eu am divortat acum 9 ani,copiii au crescut pe baniii mei si nu am primit nici un leu din partea fostului sot pt copii,deoarece legile s-au schimbat in favoarea delicventilor si anume dupa nenumarate sesizari la politie si la procuratura,mi-au dat cu FLIT spunandu-mi ca atata timp cat fostul nu are servici,adica angajat cu,carte de munca pt a avea vezi doamne venit de unde sa ii opreasca,nu poate face nimeni nimic,nici politie,nici judecataor nimeni.asta inseamna ca nu are de unde sa plateasca.dar el lucreaza la negru fara carte de munca pt a nu da pensie.politia mi-a zis ca sa ii duc martori sau sa-l urmaresc unde lucreaza la negru si sa le comunic.asa ca ..............................i-am crescut singura si ccu D-ZEU inainte.asa se cresc unii copii de catre unii parinti..............CU NUMELE SI INDIFERENTA...................SI DIN PARTE JUSTITIEI LA FEL........................DAR INCURAJEAZA NATALITATEA.........=D>
puteti formula plangerea penala de abandon de familie, pe care sa o trimiteti la parchetul de pe langa judecatoria unde paratul isi are domiciliul (adica in localitatea unde domiciliaza paratul). Aceasta trebuie transmisa cu confirmare de primire si semnata numai de dvs, intrucat baiatul este minor si are capacitate de exercitiu restransa. dupa ce parchetul o va primi, la ceva timp, o va trimite la politie pentru cercetare penala. politia va va chema sa dati o declaratie privind starea de fapt si va solicita probabil si martori, cerandu-va sa indicati locul de munca al invinuitului. dupa ce se va intocmi referatul respectiv de organul de cercetare penala, acesta va fi transmis la parchet si veti primi rezolutia lor, in scris. daca sunteti nemultumita de solutie, puteti sa va adresati cu contestatie procurorului ierarhic superior, in termen de 20 de zile de la data aducerii la cunostinta dvs a solutiei cu care au finalizat cauza. asadar, rabdare si succes. este greu de crezut ca, dvs din strainatate puteti rezolva aceasta problema care necesita prezenta dvs in tara, pentru audiere...............:(