avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am lucrat si nu am primit bani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am lucrat si nu am primit bani

buna , am un caz mai special un pic... m-am angajat la o pizzerie din italia , roma, in luna februarie , patronul mia spus ca imi poate oferi intre 600 si 700 de euro pe luna. am inceput munca pe data de 11 . 02 .2011 si ma tot amanat sa imi faca contractul pana in data de 09.03 .2011. in 9 mi- a facut contractul si pe cointrac imi scria ca imi da 500 pe lun a ... dar un program mai scurt....am acceptat spunandu-mi ca restul pana la 700 mi da el... am lucrat pena la 1 aprilie ... si inca nu ma platise... tot imi spunea tot felul de scuze ...ca nu e contabilul....ca trebuie sa scoata de pe card....la 1 facusem 40 de zile lucrate si i-am spus ca daca nu ma plateste eu nu mai merg ... si el mia zis ca poate sa imi dea doar 300 de euro daca vreau bine daca nu asta e....au trecut 3 luni ... ce as putea sa fac ...astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 5 Iulie 2011
sa depuneti o sesizare la autoritatile italiene. acolo ar trebui sa va informati care este procedura prin care va puteti recupera banii de la angajator.
Este cu adevarat special. Din/in Romania nu puteti face nimic. Poate va ajuta autoritatile italiene.
Cetăţenii români care lucrează pe teritoriul Italiei şi cărora le sunt încălcate drepturile de muncă se pot adresa Inspecţiei Muncii din cadrul Direcţiei Provinciale de Muncă din zona unde îşi desfăşoară activitatea, atât direct, cât şi prin intermediul altor instituţii/organizaţii. Pentru a afla adresa/numărul de telefon sau fax a Inspecţiei Muncii competente din punct de vedere teritorial puteţi accesa
site-ul Ministerului Muncii italian, respectiv:
[ link extern ] /
acum merg sa ii mai cer odata mersi....
nu am rezolvat nimic....daca ati putea sa imi spuneti un pic ceva mai exact despre inst aia ... ca nu imi deschide pagina respectiva

Alte discuții în legătură

Contract de munca luminita-scarlat luminita-scarlat lucrez in Italia de aprox un an de zile,la domociliul persoanei pe care o ingrijesc.fiul batranei imi tot spune ca am contract.pot avea asa ceva daca nu am ... (vezi toată discuția)
Recuperere salariala roninfull roninfull buna seara, am lucrat in italia in ultimi 4 ani in regula si la sfarsitul anului 2013 angajatorul nu a mai vrut sa plateasca ultimu salariu pe motiv ca are ... (vezi toată discuția)
Am o problema iasminacosmina iasminacosmina am lucrat in italia la un restaurant si patronul mi-a dat teapa la bani......acum sunt in tara...as putea face ceva pt a-mi recupera banii???? (vezi toată discuția)