Va rog spuneti-mi ...
Sunt presedinte al unei fundatii umanitare.
Recent mi s-a promis o donatie din strainatate. Conditiile erau sa deschid cont cu specimen de semnatura pt mine si inca 2 persoane.
Am deschis conturile.
Acum vad ca m-am expus foarte mult.>> Problema e ca operatiuni pe cont se pot face si cu semnatura celorlalte doua persoane.
La specimen de semnatura s-a facut asa = eu si unul din cei 2 suntem, celalalt dintre ei e B. (operatiile se pot face cu semnatura a 2 persoane A-B).
Inca nu am primit banii, dar vreau sa stiu daca pot merge la banca sa le explic pentru a putea corecta acest lucru. M-am expus la o posibila spalare de bani.
Se poate intampla ca banii sa vina si ei 2 sa ii scoata fara ca eu sa stiu.
spalarea de bani este o infractiune accesorie altor infractiuni, deci nu este suficient sa existe doar o tranzactie suspecta.
pe de alta parte, daca exista ceva suspect in aceasta operatiune aveti obligatia de a notifica Oficiul (ptr ca acesta sa poata sesiza parchetul daca considera necesar) si de a nu semna OP aferente viitoarelor operatiuni.
intrebarea mea este: de ce credeti ca este vorba de o spalare de bani?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Spalarea banilor
Alexandraaaa
Un SRL imprumuta bani fara dobanda unor persoane fizice si juridice , fara sa aiba asta in obiectul de activitate. Intrebarea este daca aceste imprumuturi pot ... (vezi toată discuția)