avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... adresa of.nat. prev si comb a spalarii banilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

adresa of.nat. prev si comb a spalarii banilor

Buna ziua,
Daca am o firma nou infiintata, trebuie sa fac acea adresa catre Oficiul National De Prevenire Combatere A Spalarii Banilor? Mentionez ca la aceasta firma am angajat in functia de Director o persoana straina.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:41, 8 Februarie 2013
Da, intocmiti decizia de numire a persoanei care are responsabilitãţi de prevenirea şi combaterea spãlãrii banilor precum şi de prevenirea şi combaterea actelor de terorism, si o comunicati Oficiului.
Buna-ziua,
Va rugam mult sa ne atasati un model de decizie.
Multumim !
Nr. __/____

DECIZIA Nr. ___
din ____


_____, administrator al societãţii comerciale _____ S.R.L., persoanã juridicã românã cu sediul social în ______, înmatriculatã la Oficiul Registrului Comerţului sub nr. J ____, cod fiscal ______,
având în vedere prevederile Legii nr. 656/2002 cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi în temeiul prevederilor Legii nr. 31/1990, republicatã,
emite urmãtoarea:
DECIZIE:
1. Se desemneazã domnul _____cu domiciliul în ______, identificat cu ____, CNP ____, persoana care are responsabilitãţi de prevenirea şi combaterea spãlãrii banilor precum şi de prevenirea şi combaterea actelor de terorism.
2. Persoana desemnatã va ţine legãtura cu Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spãlãrii Banilor şi va avea urmãtoarele obligaţii:
a) de a raporta cãtre Oficiu operaţiunile suspecte de spãlare a banilor sau de finanţare a actelor de terorism
b) de a sesiza de îndatã Oficiul atunci când are suspiciuni cã o operaţiune ce urmeazã sã fie efectuatã are ca scop spãlarea banilor sau finanţarea actelor de terorism
c) de a sesiza de îndatã Oficiul, dar nu mai târziu de 24 de ore, în cazul unei tranzacţii suspecte efectuate pentru a nu zãdãrnici eforturile de urmãrire a beneficiarului tranzacţiei
d) de a sesiza Oficiul atunci când constatã cã una sau mai multe operaţiuni efectuate de un client prezintã indicii de anomalie pentru activitatea acelui client ori pentru tipul operaţiunii în cauzã, dacã existã suspiciuni cã abaterile de la normalitate au ca scop spãlarea banilor sau finanţarea actelor de terorism
e) de a raporta, în termen de 24 de ore, la Oficiu, operaţiunile cu sume în numerar, în lei sau valutã, a cãror limitã minimã reprezintã echivalentul în lei a 15.000 Euro, indiferent dacã operaţiunea se realizeazã prin una sau mai multe operaţiuni legate între ele.

3. Persoana desemnatã va întocmi pentru fiecare informare un raport scris, în forma stabilitã prin decizia nr. 276 a Plenului Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spãlãrii Banilor, care va fi transmis imediat la Oficiu.

4. Prezenta decizie se comunicã cãtre:
a) persoana desemnatã
b) Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spãlãrii Banilor


Administrator,
_____

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oficiul national de spalare a banilor webcom webcom Buna seara, va rog, doresc sa stiu care este procedura de transmitere/raportare catre ONPCSB, in conditiile in care asociatii crediteaza in mod constant in ... (vezi toată discuția)
Raportarea tranzactiilor avTodincaVeronica avTodincaVeronica Ce parere aveti despre prevederea legala privind Raportarea tranzactiior a caror valoare depaseste 15.000 Euro la Oficiul pentru Prevenirea Spalarii Banilor ... (vezi toată discuția)
Spalarea banilor Alexandraaaa Alexandraaaa Un SRL imprumuta bani fara dobanda unor persoane fizice si juridice , fara sa aiba asta in obiectul de activitate. Intrebarea este daca aceste imprumuturi pot ... (vezi toată discuția)