avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Transport 2 picturi la comanda in Israel
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Transport 2 picturi la comanda in Israel

Buna tuturor

Va rog, am nevoie de un sfat avizat, nu m-am mai intalnit cu aceasta chestiune.
Firma mea a realizat pt o clienta din Israel, in timpul concediului pe care l-a petrecut in Romania, 2 picturi la comanda, dupa 2 imagini pe care ni le-a pus la dispozitie.
Intrebarea e daca poate avea probleme la iesirea din tara, fiind vorba de 2 tablouri pictate, deci arta, si ce ar trebui sa faca pt a preintampina posibilele neplaceri. Va multumesc, astept raspuns urgent, intrucat clienta mea si-a programat plecarea din tara acum sambata. Mii de multumiri celor care vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 19:07, 5 Iulie 2011
Cat timp acestea nu figureaza in nomenclatorul obiectelor de arta supuse unor conditii speciale (piese de interes national, obiecte de arta de importanta nationala, imi scapa exact denumirea) tablourile pot fi scoase din tara fara probleme.
Trebuie declarate la iesire, si bineinteles daca nu figureaza pe aceste liste nu se poate pune interdictie.
Asta potrivit legii. Potrivit parerii personale ale functionarilor poate sa fie si altfel.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare tablou de secol xix Canelle Canelle Buna ziua! Doresc o evaluare a unor tablouri vechi probabil pictori de renume...acestea facand parte din mostenire familiei. Am posibilitatea sa le aduc la ... (vezi toată discuția)
Inființarea ii/pfa pentru haine pictate și accesorii handmade din materiale reciclate (piele) Arixa Arixa Buna seara! Doresc un sfat de la dumneavoastră cu privire la înființarea unei individuale/PFA, pentru haine pictate și accesorii handmade din materiale ... (vezi toată discuția)
Tablou fals. LISONELTA300 LISONELTA300 Eu am falsificat un tablou asa de bine ca expertii in arta au spus ca este un original. Cu toate acestea nu vreau sa vand tabloul, am vrut doar sa testez pe ... (vezi toată discuția)