avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia

Mi-am dat demisia( fara preaviz ) de la firma unde am lucrat. Decizia de incetare ( am primit-o cu posta acasa)
este cu data de 02.05.2011 cu art. 79 al 4. Dupa ce am primit ultima lichidarea (16 iunie), mi-am dat seama ca zilele de concediu aferente perioadei lucrate nu mi-au fost platite. Am trimis un mesaj administratorului firmei unde am lucrat si l-am rugat sa-mi plateasca zilele de concediu si raspunsul lui a fost " daca iti verifici decizia constati ca preavizul tau neplatit s-a incheiat in iunie si salariul pe luna iunie se ia in 12 iulie .Nu s-au facut salariile ."
Nu inteleg despre ce preaviz neplatit vorbeste, eu nu am auzit de asa ceva mai ales ca eu am decizia de incetare cu data de 02.05.2011 si altceva nu mai este specificat in ea.
Mentionez ca am avut functie de conducere.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine , daca este legal ceea ce mi-a raspuns?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:29, 5 Iulie 2011
Art.79 (vechi)"
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu po ate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.

Angajatorul nu a renuntat la a va efectua preavizul. In aceasta perioada de preaviz va considera in CO. Pentru renuntare la preaviz trebuia sa se prevaleze de allin.7
Mai cititi decizia. V-a fost emisa pe 02.05 dar s-ar putea sa scrie in ea ca va inceteaza contractul la data expirarii perioadei de preaviz.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
ContSters42179, utilizator
Va multumesc pentru raspuns.

In decizie scrie urmatorul lucru:
SC ... cu sediul .... reprezentat de .... , avand in vedere prevederile art. 79 al 4 ( incetarea contractului individual de munca prin demisie fara efectuarea preavizului ) din Codul Muncii
Decide:
art.1. Incepand cu data de 02.05.2011 inceteaza contractul nr........ al dnei.......
art.2 Prezenta decizie s-a intocmit in 2 exemplare dintre care un ex pt salariat si un exemplar pentru societate.

V-am relatat decizia exact cum este, altceva nu m-ai apre scris.

Multumesc!
1. Incetarea c.i.m. prin demisie fara preaviz are ca temei legal, in prezent, art.81 alin.7 C.mun. sau inainte de modificarea Codului Muncii art.79 alin.7 C.mun. si nu alin.4 al acestui articol.

2. In decizie trebuia sa fie cuprinse mai multe mentiuni , astfel incat daca ati fi contestat-o in instanta ati fi avut castig de cauza....

3. Depuneti o cerere la angajator prin care solicitati compensarea in bani a CO neefectuat ... in caz de refuz va puteti adresa instantei de judecata si/sau ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz viovio viovio buna ziua avand functia de contabil durata preavizului este de max 15 zile, in cazul demisiei? legea este 53/2003 art 55 lit b? multumesc (vezi toată discuția)
Preaviz demisie gay@ gay@ Buna ziua As dori sa plec de la firma in care lucrez , prin depunerea demisiei. Si as vrea sa nu respect partea din contract care spune ca trebuie sa stau ... (vezi toată discuția)
Dilema legata de termenul de preaviz Spider06 Spider06 Buna ziua, daca am un salariat (funcie de executie) cu CIM incheiat pe Codul muncii asa cum era inainte de data de 02.05.2011 si isi da demisia: ce termen de ... (vezi toată discuția)