avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de inchiriere autocamion intre doua pj
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de inchiriere autocamion intre doua pj

Buna ziua,

Un contract de inchiriere autocamion intre doua pj se autentifica, se inregistreaza la administratie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 15:28, 5 Iulie 2011
Nici nu se autentifica si nici nu se inregistreaza la administratia financiara. E un contract comercial stampilat si semnat de ambele parti. Pe baza lui se completeaza facturi si chitante la termenele corespunzatoare, venitul astfel rezultat se introduce in contabilitate si se impoziteaza pe metoda clasica a impozitului pe profit, alaturi de alte venituri ale firmei.
Multumesc frumos.
Este de recomandat ca cel ce da in chirie camionul sa aiba activitatea trecuta in actul constitutiv in cazul in care inchirierea se va face in mod regulat.

La inchirierea ocazionala in mod normal nu ar trebui sa fie probleme, dar in Romania te poti astepta la orice din partea autoritatilor (taxe amenzi samd) X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere camion cornell41 cornell41 Buna seara, Am un camion de 7,5 t si este inmatriculat pe persoana fizica. Doresc sa-l inchiriez unui SRL.Cum procedez? Fac un contract de inchiriere la ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere handsu handsu Este valabil contractul de inchiriere incheiat intre proprietar si chirias , semnat si de proprietar , al carui nume si adresa este specificat , dar ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere - unul dintre asociati pleaca Coici Coici Buna ziua, Am un contract de asociere cu cineva care vrea sa inchida firma. Ma rog, pleaca din spatiul meu (statea in jumatate si imi platea chirie lunar). ... (vezi toată discuția)