avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia - concediu ingrijire copil (preaviz)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia - concediu ingrijire copil (preaviz)

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza cu demisia daca persoana respectiva se afla in concediu ingrijire copil. Angajatorul poate invoca perioada de preaviz?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 5 Iulie 2011
Daca un salariat isi da demisia , angajatorul poate renunta sau nu la efectuarea preavizului ...

In speta, trebuie ca persoana respectiva sa-si face cerere de revenire la serviciu si in acelasi timp sa-si depuna demisia. Dupa care angajatorul este cel care decide daca renunta sau nu la preaviz.
Multumesc.
Nu-mi pot da demisia fara sa mai fac cererea de revenire?
In acest caz prin acea cerere de revenire se pierde practic indemnizatia.
Dar nu trebuie sa va dati demisia puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor, situatie in care nu se acorda preaviz ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua v_anamaria v_anamaria Sunt in concediu pentru ingrijirea copilului, mai am pana in aprilie, dar vreau sa revin la munca si nu vreau sa ma intorc unde am lucrat inainte de concediu. ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Demisie -renuntare la termenul de preaviz 22.08.2009 22.08.2009 cf. art 81 CM demisia este urmata de un termen de preaviz de 20 zile lucratoare ptr. functii de executie si de 45 zile ptr. functii de conducere sau conform ... (vezi toată discuția)