avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... procuror prins cu minciuna
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

procuror prins cu minciuna

Buna seara.
Am un litigiu de munca cu fostul angajator.
Aceasta a depus in intampinare o nota explicativa scrisa de mine in cadrul unei cercetari disciplinare pe care o consider a fi falsa.
Din acest motiv am facut plangere penala sub aspecturl savarsirii infractiunii de fals si uz de fals.
Ieri a venit rezolutia de la procuror impreuna cu referatul facut de politist si rezultatul este neinceperea urmaririi penale, deoarece dupa cum sustin ei documentul ce am primit eu in intampinare este identic cu documentul original pe care cica ei l au verificat, l au comparat cu originalul care asa cum scrie in rezolutia procuorului se afla in dosarul cu litigiul de munca la tribunalul Covasna.]
Astazi m am deplasdat la arhiva tribunalului Covasna am solicitat dosarul aflat la arhiva si mi s a confirmat banuiala adica actul aflat la dosar este tot o copie xerox stampilata si semnata pentru conformitate cu originalul.
Cum poate mintii un procuror si sa puna pe hartie ca citez" EXEMPLARUL ORIGINAL AL ACESTUI DOCUMENT SE AFLA LA DOSARUL DE LITIGIU DE MUNCA DE LA TROBUNALUL COVASNA ".
Astazi am solicitat o copie conforma cu actul care se afla la dosarul de la tribunal, si am solicitat o adeverinta in care scrie clar ca exemplarul care se afla la dosar este copie xerox si nu original.
Deci de aici reiese clar ca procuroroul nu a facut absolut nici o comparatie cu originalul in cel mai bun caz a facut comparatie intre doua acte xerocopiate identice dar amandoua false.
In lumina acestor aspecte cum pot sa trag la raspundere procurorul pentru aceasta minciuna?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:44, 6 Iulie 2011
Faceti plangere impotriva solutiei procurorului la procurorul ierarhic superior in termen de 20 de zile de la comunicarea solutiei (adica de ieri), plangere in care aratati care sunt motivele pentru care considerati netemeinica solutia de neincepere a urmaririi penale.
In termen de 20 de zile de la primirea solutiei procurorului , conform art.278 c.pr.pen , puteti formula plangere impotriva rezolutiei sale , la procurorul ierarhic superior al acestuia .
Daca nu vi se comunica solutia in termen de 20 de zile , aveti posibilitatea sa va adresati cu plangere la instanta competenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere împotriva rezoluþiilor sau ordonanþelor procurorului de netrimitere în judecatã (art.278 ind.1 c.p.p.) CORTEX CORTEX Buna ziua. Imi puteti spune va rog ca in cazul unei plângeri împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ... (vezi toată discuția)
Proces penal-fals si uz de fals CORTEX CORTEX Buna ziua. Am depus plangere penala pt fals si uz de fals impotriva unei persoane. S-a dat NUP de catre procuror, si la fel de catre prim procuror. Am facut ... (vezi toată discuția)
Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)