Buna ziua,
Cand am intrat in concediu de maternitate, pe postul meu a fost angajata o persoana cu contract de munca pe perioada determinata de 2 ani. Angajatorul ar vrea ca la intoarcerea mea la munca sa imi propuna un alt post, iar persoana angajata in locul meu sa ramana pe postul meu. Pot fi obligata sa accept noul post? Multumesc!
Potrivit art.10 alin.7 din Legea nr.202/2001 , la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Asadar, dvs aveti dreptul de a reveni la ultimul oc de munca sau la un loc de munca echivalent cu acelasi conditii de munca sau echivalente ultimului loc de munca avut inainte de intrarea in concediu.
Daca acceptati alt loc de munca, trebuie sa semnati un act adtional de modificare a c.i.m. .. de obicei, se accepta o noua functie pentru care ar trebui sa primiti cel putin salariul avut inainte de a intra in concediu plus imbunatarile aduse acestuia.