buna ziua...am si eu o intrebare....lucrez la o societate comerciala si din cauza mea sa produs o paguba in societate de 40000 lei....intrebarea mea este: patronul ma poate acuza de neglijenta in serviciu sau ce altceva imi poate face caci bani nu mi-a spus sa ii dau inapoi sau ca mi se opreste din salariu....si daca ma poate acuza de neglijenta ce mi se poate intimpla mai departe...multumesc mult..
Neglijenta in serviciu este o infractiune care face parte din grupul infractiunilor care aduc atingere unor activitati de interes public sau altor activitati reglementate de lege, prevazuta si pedepsita de art. 249 C.pen.
In acest caz, angajatorul poate depune o plangere penala impotriva dvs ... de asemenea, angajatorul poate decide actionarea dvs in judecata pentru recuperarea prejudiciului creat ..situatie in care se angajajeaza raspunderea patrimoniala a dvs .
O alta raspundere care poate fi angajata este cea disciplinara ... situatie in care angajatorul va dispune cerecetarea disciplinara prealabila , dupa care poate stabili o sanctiune prevazuta de art.248 C.mun.
Problema
morosanucristian
lucrez la o firma de curierat si acum cateva zile am pierdut o suma de bani din incasarile facute pe teren...seful de la firma unde prestez eu servicii mia zis ... (vezi toată discuția)
Furt
Cristina Ifrim
Stimati colegi d epe forum,
daca un angajator descopera ca un salariat fura din unitate si nu doreste sa cheme Politia dar il cerceteaza disciplinar poate ... (vezi toată discuția)