avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Daca se poate sa primesc si eu raspuns la o intrebare.
O presoana care are o vechime de 17 ani in campul muncii, de cate zile de concediu de odihna beneficiaza conform legislatiei in vigoare ? S-a schimbat ceva fata de anul trecut ?
Mentionez ca a lucrat la stat, in conditii de munca normale, iar anul trecut a beneficiat de 28 de zile de concediu de odihna.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:09, 9 Iulie 2011
Nu s-a schimbat nicim in privinta nr. de zile de concediu doar ca una dintre transe trebuie sa fie nu de 15 zile ca anul trecut ci de 10.Veti beneficia de aceleas numar de zile ca si anul trecut
Am inteles, multumesc frumos, o singura rugaminte mai am, daca puteti sa-mi spuneti si actul normativ care reglementeaza zilele de concediu, pentru ca sa pot sa le demonstrez si cu legea in fata, nu numai din gura, pentru ca pot sa spuna ca nu am dreptate.
.
Codul Muncii,art.145:

Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Deci trebuie sa argumentati cu prevederea pe care o aveti inserata in contractul colectiv de munca existent la nivel de unitate/ramura ,referitoare la nr. de zile care se acorda efectiv,in fc. de vechimea dvs.CM prevede doar limita minima a acestui concediu.
Si daca contractul colectiv de munca a fost anulat, insa nu s-a semnat unul nou, fiind bugetar ?
Multumesc.
Daca in CIM aveti 28 de zile lucratoare de CO acestea nu se pot modifica decat prin act aditional la CIM si cu semnatura dvs.

Alte discuții în legătură

Co eli10 eli10 Buna ziua, Daca in CIM am negociat un nr de zile concediu odihna (27) si incepand cu data de 01.04.2011 a intrat in vigoare un nou CCM in care concediu de ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la concediu in primul an de munca? nicolaem nicolaem buna, sunt proastpat angajat la o firma (de 2 luni) as dori sa aflu in ce modalitata pot sa imi iau cateva zile libere, eventual concediu. exista o regula ... (vezi toată discuția)
Acordare zile de concediu in functie de vechime plus mobile plus mobile Buna ziua, va rog sa imi spuneti unde as putea gasi in CCM sau in Codul muncii cum se acorda zile in plus la concediul de odihna in functie de vechime, eu am ... (vezi toată discuția)