avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO

Buna ziua,

Daca in CIM am negociat un nr de zile concediu odihna (27) si incepand cu data de 01.04.2011 a intrat in vigoare un nou CCM in care concediu de vechime se acorda in functie de vechimea totala in munca ( am o vecime de 2 ani si 7 luni ; 21 de zile se acorda la o vechime de 5 ani ). eu unde ma incadrez ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: eli10 , utilizator 15:37, 8 Iunie 2011
Daca nu ati renegociat clauza privind durata CO prin act aditional se va respecta ceea ce este scris in CIM, 27 de zile.
Codul muncii specifica durata minima si nu face referire la vechime. Daca aveti un CCM aplicabil in care durata este stabilita functie de vechime atunci se aplica acele prevederi dar tot trebuie respectata clauza din CIM (sau modificata daca nu corespunde realitatii).
Art. 145
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
multumesc
o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna mirunab mirunab sunt in urmatoarea situatie: am lucrat timp 8 ani in cadrul unei firme. recent si-a declarat falimentul, insa activitatea si-o continua sub denumirea unei ... (vezi toată discuția)
Calcul zile de concediu la 2 ore lucratoare 5 zile pe saptamana dulap_79 dulap_79 CATE ZILE DE CONCEDIU POT AVEA DACA LUCREZ 2 ORE PE ZI? TIMP DE 5 ZILE? (vezi toată discuția)
Durata concediu de odihna diferita conform vechimii in munca LuandaCazan LuandaCazan Buna ziua, am o nelamurire: exista vreo reglementare legala in vigoare care sa monitorizeze zilele de concediu acordate salariatilor, sau este totul la ... (vezi toată discuția)