sunt in urmatoarea situatie:
am lucrat timp 8 ani in cadrul unei firme. recent si-a declarat falimentul, insa activitatea si-o continua sub denumirea unei alte firme, unde angajatorul ne-a reangajat insa cu contract de munca pe perioada determinata de 12 luni. As dori sa stiu de cate zile de concediu de odihna beneficiez in aceasta situatie? tot de 21 de zile, avand in vedere vechimea in campul muncii sau se pune accent pe noul contract, unde cele 21 de zile se impart la lunile lucrate conform noului contract?
multumesc
Conform Codului muncii:
ART. 145
(1) Durata minimã a concediului de odihnã anual este de 20 de zile lucrãtoare.
(2) Durata efectivã a concediului de odihnã anual se stabileşte în contractul individual de muncã, cu respectarea legii şi a contractelor colective aplicabile, şi se acordã proporţional cu activitatea prestatã într-un an calendaristic.
(3) Sãrbãtorile legale în care nu se lucreazã, precum şi zilele libere plãtite stabilite prin contractul colectiv de muncã aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnã anual.
In cazul dvs., depinde de ce are trecut angajatorul in CCM sau Regulamentul intern.
1. Daca la data cand a incetat CIM la prima unitate mai aveati zile de CO neefectuate (pe anul trecut si pe acest an) atunci angajatorul trebuie sa vi le compenseze in bani.
2. - In noul CIM se stipuleaza numarul de zile lucratoare de CO.
- Acestea se acorda proportional cu lunile lunile de la data incheierii CIM si pana la finele anului.
Durata minimã a concediului de odihnã anual este de 20 de zile lucrãtoare, indiferent de tipul contractului ... În situatia în care contractul individual de muncă se încheie în timpul anului, salariatul va beneficia de un concediu de odihnă proporţional cu perioada de lucru cuprinsă între data inceperii activitatii si data de sfarsit a anului ...
Concediu de odihna
gmona
Am un angajat cu cim din data de 08.05.2014. Pe lunile iunie si iulie are 18 respectiv 25 zile concediu fara plata. Cum calculez concediu de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)