avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrebare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrebare

Ce fapta savarseste parintele care incredinteaya copilului sau o arma de vanatoare incarcata pentru a trage la tinta dar acesta din gresala isi impusca mortal prietenul?
legea 295/2004 :Art. 136 - Uzul de arma letala, fara drept
Uzul de arma letala, fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
Nu cred ca mi-a fost inteleasa intrebarea.
Ce infractiune a savarsit parintele?
Parintele ar putea fi acuzat de ucidere din culpa, in cazul in care se va dovedi ca el insusi a incredintat arma fiului sau pentru a o folosi , chiar si in alt scop( nu pentru a ucide).
Daca arma era detinuta ilegal , parintele a comis si infractiunea de nerespectare a regimului aremlor is munitiilor.
Minorul , dacaare sub 14 ani nu va raspunde penal.
Se mai invoca si uzul de arma letala fara drept, infractiune prevazuta de Legea 295/2004, art. 136^2, in forma participatiei imperfecte (inlesnirea cu intentie de parinte a faptei savarsite din culpa de copil), pedepsita cu inchisoare intre 6 luni si 3 ani.
Eu merg pe varianta de ucidere din culpa, ca infractiune principala. Parintele trebuia sa prevada rezultatul, faptul ca un copil ar putea omori pe cineva din greseala. Putem printr-o comparatie sa expunem si cazul in care stapanul isi lasa nesupravegheat cainele, stiind ca acesta din urma este agresiv si cainele ucide un trecator, tot ucidere din culpa avem.

Alte discuții în legătură

Ce fel de infractiune? nebunel18 nebunel18 Faptul de-a arunca cu o piatra dupa cineva, daca acesta din urma il omoara ce fel de omor este? Deoarece agresorul doar avea intentia de-al rani grav, ... (vezi toată discuția)
Omor calificat in public adriana20 adriana20 as vrea sa stiu cand va intra in vigoare noul cod penal.ma intereseaza cum se va pedepsi omorul calificat in public.persoana in cauza este la prima abatere si ... (vezi toată discuția)