avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general monografie credit Phare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

monografie credit Phare

Bună ziua,

Întrebare 1: Care sunt înregistrările în contabilitate pentru un credit pentru investiții care se structurează astfel:
- valoare totală investiție (achiziție autovehicul din Germania) este de 100.000 euro, din care:
1. 20.000 eur (20% din valoarea totală) este contribuția firmei,
2. 20.000 eur (20% din valoarea totală) este credit bancă, la care se adaugă dobânda de 3% / lună
3. 60.000 eur (60% din val. tot.) credit Phare din care 15.000 eur credit Phare nerambursabil, iar 45.000 eur este credit Phare rambursabil la care se adaugă dobânda de 4% / lună.
Întrebare 2: Dacă valoarea creditului Phare nerambursabil se impozitează, adică se plătește 16% impozit profit în trimestrul II 2011? Cum se calculează IP trim II 2011?
Întrebare 3: La ce dată înregistrez autovehiculul în contabilitate ca mijloc fix, dacă factura din Germania este din 10 iunie, virarea creditului în contul firmei este la 30 iunie, iar autovehiculul va fi adus în țară în cursul lunii iulie 2011.

Vă rog să-mi răspundeți.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:42, 6 Iulie 2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate la o ferma de crestere vaci cu lapte AlinaMihai13 AlinaMihai13 Buna ziua, Indraznesc sa va deranjez deoarece am remarcat ca aveti experienta practica in evidenta contabila la ferme. Am un control la o ferma de vaci ... (vezi toată discuția)
Monografii contabile diverse operatiuni madalina_oprea madalina_oprea buna seara! Ma poate ajuta cineva cu niste integistari? 1. se activeaza cheltuieli de cercetare&dezvoltare in valoare de 100.000 eur 2. un camion in valoare ... (vezi toată discuția)
Calcul tva bdinu bdinu O soc trebuie sa factureze 6% +TVA dintr-o suma recuperată de la mai multi clienți Aceasta suma o facturează la recuperarea creantelor perioada care a ... (vezi toată discuția)