avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

va rog sa imi explicati si mie prev art.137. alin. 2 Lg 85/2006 *la data confirmarii planului de reorganizare debitorul este descarcat de diferenta dintre valoarea obligatiilor pe care le avea inainte de confirmarea planului si cea prevazuta de plan*
-mai exact la care diferenta se refera?
In speta..lichidatorul invoca acest art de lege referitoare la o creanta nascuta anterior datei intrarii in insolventa a debitorului, urmand a refuza plata acestei creante creditorului in cauza.
Acesta motiveaza prin faptul ca in planul de reorganizare al societatii, aprobat de adunarea creditorilor, judecatorul sindic a propus neefectuarea niciunei distribuiri fata de categoria creantelor chirografare.( creanta noastra)
ASTEPT RASPUNS URGENT LA andreeastefan9@gmail.com
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 20:58, 6 Iulie 2011
Masura este legala!
Prin plan se pot prevede ca unele creante sa nu fie platite
Avand in vedere ca planul a fost admis el va fi executat ca atare si prin urmare in conformitate cu art mentionat 137 alin 2 nu mai puteti sa va recuperati creanta.
Ex: in tabelul definitiv de creante sunt admise creante in valoare de 100 lei , prin plan se prevede achitarea a 90 lei rezulta ca debitorul nu mai este obligat sa plateasca diferenta de 10 lei
1.Judecatorul sindic NU PROPUNE NIMIC in procedura insolventei face doar controlul de legalitate.
2.Verificati procesul verbal in care s-a votat planul de reorganizare si planul pentru a vedea ce s-a hotarat cu privire la creditorii chirografari

sper ca ne-am conformat si am raspuns URGENT!!!:D
iar cu privire la explicarea art.137 alin 2 lucrurile sunt extrem de simple, cred ca ar trebui un desen nu niste explicatii
multumesc! mi-ati fost de mare ajutor!
va doresc o zi frumoasa!
e simplu
nu se platesc dtoriile
carmenmur a scris:

e simplu
nu se platesc dtoriile

=D>=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume modimpex modimpex buna ziua! am un client care a intrat in reorganizare judiciara. am o anumita suma de recuperat. am primit raspuns de la firma de insolventa: \"Conform ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la firma iesita din insolventa euro2002 euro2002 buna ziua sunt creditorul unei firme ce a iesit din insolventa si prin hotararea instantei a fost repusa in circuitul comercial. M-am inscris la masa credala ... (vezi toată discuția)
Contestatie plan de reorganizare laura-jurist laura-jurist buna ziua in cazul unui plan de reorganizare confirmat de catre instanta, prin care au fost eliminate din plan creantele chirografare, se mai poate face ... (vezi toată discuția)